Här är sketchen om Sverige hela Danmark skrattar åt just nu

- 07/03/2018, 16:58 -

Danskarna gillar att skämta om Sverige . Nu har danskarna gett sig på det svenska debattklimatet och Peter Springare-debatten.

Vårt kära grannland Danmark har gjort det igen. Skojat om storebror Sverige alltså. 

Den här gången är det komikern Jonatan Spang som i det omåttligt populära tv-programmet Tæt på sandheden (betyder typ "Nära sanningen") har uppmärksammat skillnaderna mellan danskar och svenskar i en sketch. 

Sketchen är en parodi på krimserien Bron, och handlar om att danskar är så mycket friare och härligare än vi svenskar som inte vågar säga någonting alls. Sketchen har sitt ursprung i debatten kring polisen Peter Springare. 

Sketchen handlar om en dansk och en svensk polis som bråkar om orden ”hen” och ”gärningsperson”. Dansken svär och röker, svensken är korrekt och reserverad. Du kan se hela sketchen längst upp. 

– Vi försöker visa skillnaden mellan Danmark och Sverige när det gäller debattens ton. Vi tror att svenskarna har gått för långt när det gäller vad man får säga och inte säga i den offentliga debatten, säger programledaren Jonatan Spang till Nyheter24. 

Dock menar han att även danskar får sig en känga i sketchen, och att den danska polisen är lätt överdriven. 

– Ja, den danska polisen är helt klart en parodi, och kanske är det så svenskar ser oss danskar – som riktiga "hillbillies".

Och ja. En dag kanske vi svenskar kan bli lika dælige som danskarna. Vi måste bara förlora två tredjedelar av vårt land till en fet 45-åring som traskat över ett par isar. 

Karl X Gustav
Hantera det.


LYSSNA PÅ 24FRÅGOR, NYHETER24:S ASBRA PODD OM POLITIK HÄR ELLER PÅ ITUNES


Jonatan Spang följde sedan upp med en helt ny sketch – se den här!

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.