Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hanif Bali lämnar Moderaternas partistyrelse

- 18/03/2018, 21:37 -

Efter en omtumlande vecka meddelar nu Hanif Bali att han lämnar sitt uppdrag som ledamot i Moderaternas partistyrelse. I ett Facebookinlägg ger han sin förklaring till varför.

Efter de senaste veckornas blåsväder går riksdagsledamoten Hanif Bali ut med att han lämnar Moderaternas partistyrelse. 

Förra veckan informerade Moderaternas gruppledare Tobias Billström att Hanif Bali var under utredning efter att han lagt upp utdrag ur mejlkonversationer mellan Utrikesdepartementet och journalisten Patrik Oksanen på Twitter. 

Utdrag som skickats till Bali från Chang Frick nyhetschefen på den högerpopulistiska sajten Nyheter Idag.

I ett Facebookinlägg skriver Bali:

"Vänner och följare, efter en dialog under dagen med partiledningen har jag ikväll meddelat Moderaternas partistyrelse att jag begär att få lämna uppdraget som ledamot i partistyrelsen.".

I Facebookinlägget ber Bali journalisten Patrik Oksanen om ursäkt, och förklarar att han kommer att fortsätta vara aktiv inom politiken. 

"Mitt uppdrag gentemot väljarna som riksdagsledamot ämnar jag fullfölja - därtill en valrörelse och vinna förtroende för mina idéer på nytt. Jag kommer driva min politik här på Facebook, i TV och riksdagskammaren men inte längre på Twitter." skriver Bali. 

Hanif Bali berättar att han lämnar Moderaternas partistyrelse.
Hanif Bali berättar att han lämnar Moderaternas partistyrelse. Bildkälla: Facebook

Omtumlande vecka för riksdagsledamoten

Blåsvädret kring Hanif Bali tog fart i fredags efter ett avslöjande från Dagens Nyheter. Enligt tidningen misstänker Utrikesdepartementet att främmande makter under en tid har avlyssnat mejlkonversationer mellan departementet och svenska journalister. 

Anledningen ska vara att de främmande makterna vill misskreditera och underminera journalister i Sverige som skriver negativt om Ryssland, skriver Dagens Nyheter.

Den högerpopulistiska sajten Nyheter Idag ska ha begärt ut delar av mejlkonversationer mellan Utrikesdepartementet och svenska journalister. Samma urdrag som senare hamnade på Hanif Balis Twitter. 

Bali gav först olika förklaringar till hur han fått tag på urdragen, men erkände till slut att han fått dem skickade till sig direkt av Nyheter Idags chefredaktör Chang Frick

I ett Facebookinlägg skrev Bali: 

"Jag har förekommit i DN:s granskning och för att motverka spekulationer vill jag utöver min ursäkt ge full inblick i vad jag gjort fel och vad som skett." 

Hanif Balis erkännande.
Hanif Balis erkännande. Bildkälla: Facebook

Du kan läsa mer om hela händelsen här.

TV: Vänsterpartistens attack mot Hanif Bali: "Fascist"

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.