Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Philip Botström till attack mot porr: "Kvinnan bara ett objekt"

- 23/03/2018, 11:03 -

SSU:s ordförande tycker inte porr sprider en bra kvinnosyn. Det berättar han i en ny bok om saker män sällan pratar om. Han passar också på att prata lite om sitt eget könsorgan.

Vad skulle du säga om någon frågade dig vad du anser om ditt eget sexliv, synen på din kropp eller ditt kön? För de flesta av oss, kanske speciellt killar, är det inte något man känner sig superbekväm att prata om, och nya boken "Allt vi inte pratar om – en bok för killar och män" tar upp just den här typen av grejer. 

Flera kända män är med i boken och berättar om känslor, sex och kärlek. En av dem är SSU:s ordförande Philip Botström. Det är ju inte direkt vanligt att politiker pratar om intima personliga saker, men i boken berättar Botström om synen på sin egen snopp. 

Han menar att han förr tänkte mycket på hur den såg ut och hur stor den var, men att han nu tänker mer på hur den faktiskt fungerar. 

– Jag tycker frågan är ganska komplex. Och jag kan inte alltid säga att jag är nöjd. I vissa situationer har jag jättemycket självförtroende, men i andra situationer är jag svinförbannad på att min snopp inte fungerar som den ska, säger Botström i boken. 

Han menar också att han "definitivt inte" pratar med sina kompisar om sin snopp. I boken, som är utgiven av organisationen Make equal, pratar Botström också om sin syn på porr

– Porren säger något om hur vi förväntas vara mot varandra i livet. I heteroporr behöver inte ens mannen titta på kvinnan som är med, han är upptagen med sin egen njutning, kvinnan är bara ett objekt. Om det är okej att behandla en kvinna så i en sexakt, varför skulle det inte vara tillåtet att behandla en kvinna så i klassrummet också. Eller en kvinna på arbetsplatsen? Det är den långsiktiga mer destruktiva sida av porr, säger Botström i boken Allt vi inte pratar om. 

Hela samtalet med Botström finns i boken Allt vi inte pratar om, eller i poddformat på Acast.

Tycker du porr är okej?