Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Jimmie Åkessons son Nils tror att alla barn har Säpovakter

- 14/09/2018, 19:40 -

Jimmie Åkesson och hans fru Louise Erixon gästar Fredrik Skavlan i säsongens första avsnitt av Skavlan. I avsnittet så berättar han och Louise om sina liv men även en rolig anekdot om sin son Nils.

Under fredagen så gästade Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson och hans fru och tillika partikollega Louise Erixon säsongens första avsnitt av Skavlan.

Ni kanske minns senaste gången Åkesson var med i Skavlan? Då blev det genast en stor storm då många ansåg att Skavlan ställde på tok för kritiska frågor. Nå väl, det slutade i alla fall med att Skavlan blev anmäld till Granskningsnämnden.

Den här visiten var dock lite lugnare och Åkesson fick tillsammans med sin fru bland annat chansen att prata  om saknaden av varandra under valrörelsen, livet med beskydd av Säpo, Jimmie Åkessons krångliga relation med sin svärmor Margareta Gunsdotter och om sitt barn Nils.

"Kommer aldrig mer kunna säga att Jimmie har fula byxor"

I intervjun med Fredrik Skavlan så kommer frågan upp hur livet är när man konstant måste leva med skydd från Säpovakter. En omställning som inte alls var det lättaste att hantera och för Louise Erixon tog det några veckor innan det hela landade.

– Det var egentligen efter valnatten 2010 som det här blev en del av vårt liv på riktigt. Då kom det några kostymnissar och satte oss i den här svarta bilen. Sen dess har vi suttit där, säger Louise Erixon och fortsätter:

– Det tog några veckor för mig att smälta det här. Jag kände ju att mitt liv var över. Jag kommer aldrig mer att ha integritet, jag kommer aldrig mer kunna säga till Jimmie att han har fula byxor offentligt eller gå ut och ta en promenad och prata om privata saker.

"Tror alla barn har Säpovakter"

Intervjun fortsätter att bearbeta faktumet med att leva med Säpovakter och när Fredrik  Skavlan frågar hur det påverkar deras son så brister publiken ut i skratt.

– Han tror ju att alla har Säpovakter. Han frågar de andra barnen, var är dina Säpovakter? Var är din Säpobil?, förklarar Åkesson till publikens stora glädje.

Åkesson fortsätter och poängterar att hans son fortfarande är rätt så ung, men att det kan komma till att bli ett jobbigt samtal om ett år eller två.

Se intervjun med Jimmie Åkesson och Louise Erixon i klippet.

Det här avsnittet av Skavlan sänds 21.00 på fredag 14/9-18.

Brukar du titta på Skavlan?