Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sjöstedt till hård attack mot Kristersson: "Du fegar ur!"

- 30/01/2019, 10:51 -

Märklig, men ganska kul. Det är inte varje dag man ser en retsam dans i riksdagshuset. Se hela utbytet mellan Sjöstedt och Kristersson här.

Mandatperioden har dragit igång på allvar. Idag var det partiledardebatt i riksdagen – och efter en riktigt seg start kom partiledarna igång ordentligt. 

Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt kom med en oväntad öppning när han ville samarbeta med Moderaterna för att stoppa slopandet av värnskatten. 

– Jag sträcker ut handen till dig Ulf Kristersson, sa Sjöstedt i talarstolen. 

Kristersson sa att han hemskt gärna samarbetar med V för att få bort Löfvens regering, men inte till den prislapp vänsterledaren satt. 

– Jag avsätter gärna den här regeringen med dig, varje dag! Men inte för att ha kvar värnskatten. Det är en dålig skatt, svarade då Ulf Kristersson.

Då gick Sjöstedt till hårt angrepp, och menade att Kristersson spelade poker med "ett par i tvåor".

– Här har du stått och pratat om hur orättvis värnskatten är, och att ni vill avskaffa regeringen. Men nu säger du "nä, jag vill ju göra de rika rikare". Och det är klart ni vill, ni är ju moderater! Du fegar ju ur, det är en bluff. Du står och hittar på. När ni pratar om de som har det sämst i Sverige menar ni inte allvar, det är samma gamla överklasspolitik, röt Sjöstedt, samtidigt som han gjorde en retsam dans. 

Se hela utbytet i videon!

Borde det dansas mer i riksdagen?