Telia svarade Sverigedemokraterna
Sverigedemokraternas politiker skrev ut sitt hat hos Telia. - Foto: Johan Nilsson/ Anders Wiklund/TT

SD-politiker spred hat – nu hyllas Telia för skarpa svaret

SD:s ordförande i Hjo, Christina Milton, bestämde sig för att skriva av sig lite på Telias Facebook-sida. Nu hyllas företagets svar.


”Sverige är till för svenskarna”. Så skrev Sverigedemokraternas högsta politiker i Hjo på Telias Facebook-sida i samband med att företaget delat en video med en folkvisa i modern tappning. 

I videon hör man hur artisten Sara Klang sjunger ”och landet tillhör oss alla”, något som alltså fick SD:s Christina Milton att ryta ifrån. 

”Funderar på att byta telefonbolag för jag hatar verkligen denna reklam! Sverige är till för svenskarna precis som alla änder har sina egna medborgare, och sk folkvisan är hemsk och deprimerande”, skriver Milton under videon. 

Nu hyllas Telia

Det fick Telia att ryta tillbaka. 

”Vet du, om du resonerar och uttrycker dig på det här sättet är du välkommen att byta bolag”, svarar Telia. 

Konversationen gick viralt efter att sajten Inte rasist men… delade den på Facebook, och fick hundratals delningar.

Och nu hyllas Telias svar. Här är några av de mest gillade kommentarerna under videon:

"Ett Sverige och ett bolag som tar ställning FÖR och välkomnar ALLA är värt att hylla!"

"Älskar de ljusa, roliga, positiva, ärliga humoristiska svaren på rigida, bittra, griniga, kränkta, annorlundafientliga värdelösa kommentarer på denna status."

"Kudos till den som skrev svaret"

"Om det inte var för att jag redan hade Telia så hade jag bytt till dom nu.."

– De flesta ställer sig bakom att vi tagit ställning och sagt ifrån. Hot och hat är något vi inte accepterar i våra kanaler, säger Telias presstalesperson Roija Rafii till Nyheter24

Hon menar dock inte att någon nödvändigtvis måste byta telefonleverantör. 

– Nej, vi är bara tydliga med att detta inte är okej, här fanns det ju dessutom en önskan från kunden att lämna, säger Rafii till Nyheter24. 

”Är inte rasist”

På morgonen valde SD-politikern Milton att förtydliga sin kommentar. 

”Vill poängtera att jag inte är rasist, jag skrev att Sverige är ett land som tillhör svenskarna, och svenskar är, vad jag har lärt mig i skolan, alla de som har svenskt medborgarskap. Det är ca 10 miljoner svenskar nu. Jag kan inte kalla mig fransyska om jag inte har ett franskt medborgarskap...Det är därför vi har ett migrationsverk, för att slussa in nya medborgare”, skriver hon på Telias Facebook-sida. 

ANALYS: Politikerna är fjantigare än någonsin – det är så man skäms

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Gillar du Telias svar?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Techjätten vill inte släppa nya AI-tekniken fri

Två gripna på Arlanda – hade 270 000 kronor

Två män i 20- respektive 30-årsåldern har under lördagsförmiddagen gripits på Arlanda misstänkta för grovt penningtvättsbrott.

Ny abortlag kan få stöd i Norge

Det har varit osäkert om regeringens förslag till ändring i abortlagstiftningen i Norge kommer att få majoritet i stortinget. Men det krävs bara fem röster – och nu meddelar fem representanter från Fremskrittspartiet att de kommer att rösta för, skriver NRK.

Insekter invaderar – vissa blir sexgalna zombier

Miljarder insekter kommer snart att krypa upp ur underjorden i ett skräckfilmsliknande "svärmageddon". Vissa får en svampsjukdom som förvandlar dem till sexgalna zombieliknande varelser, enligt experter.

Butiker öppnar efter presidentlöfte i Uganda

Affärer i stora delar av Uganda öppnade på lördagen efter att ha varit stängda i fyra dagar i protest mot nya momslagar.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Ängelholm

"En singelolycka med en personbil inträffar på E6 söder om Strövelstorp i riktning mot Ängelholm.", skriver polisen på sin hemsida.