Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

SD-politiker spred hat – nu hyllas Telia för skarpa svaret

- 14/05/2019, 15:34 -

SD:s ordförande i Hjo, Christina Milton, bestämde sig för att skriva av sig lite på Telias Facebook-sida. Nu hyllas företagets svar.

”Sverige är till för svenskarna”. Så skrev Sverigedemokraternas högsta politiker i Hjo på Telias Facebook-sida i samband med att företaget delat en video med en folkvisa i modern tappning. 

I videon hör man hur artisten Sara Klang sjunger ”och landet tillhör oss alla”, något som alltså fick SD:s Christina Milton att ryta ifrån. 

”Funderar på att byta telefonbolag för jag hatar verkligen denna reklam! Sverige är till för svenskarna precis som alla änder har sina egna medborgare, och sk folkvisan är hemsk och deprimerande”, skriver Milton under videon. 

Nu hyllas Telia

Det fick Telia att ryta tillbaka. 

”Vet du, om du resonerar och uttrycker dig på det här sättet är du välkommen att byta bolag”, svarar Telia. 

Konversationen gick viralt efter att sajten Inte rasist men… delade den på Facebook, och fick hundratals delningar.

Och nu hyllas Telias svar. Här är några av de mest gillade kommentarerna under videon:

"Ett Sverige och ett bolag som tar ställning FÖR och välkomnar ALLA är värt att hylla!"

"Älskar de ljusa, roliga, positiva, ärliga humoristiska svaren på rigida, bittra, griniga, kränkta, annorlundafientliga värdelösa kommentarer på denna status."

"Kudos till den som skrev svaret"

"Om det inte var för att jag redan hade Telia så hade jag bytt till dom nu.."

– De flesta ställer sig bakom att vi tagit ställning och sagt ifrån. Hot och hat är något vi inte accepterar i våra kanaler, säger Telias presstalesperson Roija Rafii till Nyheter24

Hon menar dock inte att någon nödvändigtvis måste byta telefonleverantör. 

– Nej, vi är bara tydliga med att detta inte är okej, här fanns det ju dessutom en önskan från kunden att lämna, säger Rafii till Nyheter24. 

”Är inte rasist”

På morgonen valde SD-politikern Milton att förtydliga sin kommentar. 

”Vill poängtera att jag inte är rasist, jag skrev att Sverige är ett land som tillhör svenskarna, och svenskar är, vad jag har lärt mig i skolan, alla de som har svenskt medborgarskap. Det är ca 10 miljoner svenskar nu. Jag kan inte kalla mig fransyska om jag inte har ett franskt medborgarskap...Det är därför vi har ett migrationsverk, för att slussa in nya medborgare”, skriver hon på Telias Facebook-sida. 

ANALYS: Politikerna är fjantigare än någonsin – det är så man skäms

Gillar du Telias svar?