Jimmie Åkesson
Smällare kastades efter Jimmie Åkesson i Mariestad. - Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Smällare kastades efter Jimmie Åkesson i Mariestad

När Jimmie Åkesson (SD) skulle lämna Mariestad under torsdagen kastades en smällare efter hans bil. Ingen kom till skada under händelsen och polisen har ännu ingen misstänkt.


Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson är ute på en turné inför EU-valet på söndag den 26 maj. Under torsdagen besökte han Mariestad för att prata med väljarna.

När han senare skulle lämna staden kastades en smällare mot hans bil, något som Mariestads-Tidningen först rapporterade om.

– Det är i samband med att Åkesson ska lämna platsen, jag har inte någon exakt tid men det är under eftermiddagen. Då kastas det en banger mot bilen, säger Anna Göransson, presstalesperson vid polisen i region Väst, till Expressen. 

Hög smäll

I samband med att smällaren kastades ska det enligt uppgifter till Expressen hörts en hög smäll och rök ska ha synts på platsen. 

Mikael Eriksson, stabschef hos Jimmie Åkesson, meddelar att ingen person kom till skada.

– Ingen skadades lyckligtvis och polisen agerade väldigt snabbt. Men givetvis blir man chockad när något sprängs alldeles bredvid, säger han till Expressen

Han fortsätter:

– Även om man har olika åsikter så måste man respektera demokratin och yttrandefriheten. Det här var en direkt attack mot demokratin.

Ingen misstänkt 

I nuläget har polisen inte gripit någon misstänkt. De utreder ärendet som försök till misshandel och försök till våld mot tjänsteman. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Ska du rösta på SD i EU-valet?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

1 timme sedan

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

1 timme sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

1 timme sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

2 timmar sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

3 timmar sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.

Person skjuten under jakt

3 timmar sedan
En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.