Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Smällare kastades efter Jimmie Åkesson i Mariestad

- 23/05/2019, 21:45 -

När Jimmie Åkesson (SD) skulle lämna Mariestad under torsdagen kastades en smällare efter hans bil. Ingen kom till skada under händelsen och polisen har ännu ingen misstänkt.

Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson är ute på en turné inför EU-valet på söndag den 26 maj. Under torsdagen besökte han Mariestad för att prata med väljarna.

När han senare skulle lämna staden kastades en smällare mot hans bil, något som Mariestads-Tidningen först rapporterade om.

– Det är i samband med att Åkesson ska lämna platsen, jag har inte någon exakt tid men det är under eftermiddagen. Då kastas det en banger mot bilen, säger Anna Göransson, presstalesperson vid polisen i region Väst, till Expressen. 

Hög smäll

I samband med att smällaren kastades ska det enligt uppgifter till Expressen hörts en hög smäll och rök ska ha synts på platsen. 

Mikael Eriksson, stabschef hos Jimmie Åkesson, meddelar att ingen person kom till skada.

– Ingen skadades lyckligtvis och polisen agerade väldigt snabbt. Men givetvis blir man chockad när något sprängs alldeles bredvid, säger han till Expressen

Han fortsätter:

– Även om man har olika åsikter så måste man respektera demokratin och yttrandefriheten. Det här var en direkt attack mot demokratin.

Ingen misstänkt 

I nuläget har polisen inte gripit någon misstänkt. De utreder ärendet som försök till misshandel och försök till våld mot tjänsteman. 

Ska du rösta på SD i EU-valet?