Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tiggeriförbud införs i Bromölla och Sölvesborg

- 18/06/2019, 11:32 -

Ytterligare två kommuner i södra Sverige förbjuder nu tiggeri. Men i en av kommunerna verkar det inte ens finnas några tiggare.

Skånska Bromölla och Sölvesborg i Blekinge förbjuder nu tiggeri

Det står klart efter att båda kommunerna röstat igenom ett tiggeriförbud i början av veckan. Enligt Kvällsposten kommer nya reglerna börja gälla redan i sommar.

I Sölvesborg, där Sverigedemokraterna styr, röstade KD, SD, M och lokala partiet SoL för förbudet. C, L, S och V röstade mot. 

Finns inga tiggare

En stor del av debatten har handlat om att det inte finns några som helst bevis för att tiggare stör medborgarna i Sölvesborg – kommunstyrelsen menar att det inte behövs. 

– Det primära är inte hur många ingripanden som gjorts utan att våra kommuninvånare inte vill ha tiggeri, har kommunstyrelsens ordförande Louise Erixon tidigare sagt till P4 Blekinge. 

Dock är det inte helt klart om förbudet kommer göra någon skillnad. Redan under våren rapporterade SVT att det inte finns några tiggare kvar i Sölvesborg. 

Tidigare ha kommunerna Vellinge och Staffanstorp förbjudit tiggeri. 

MER SPÄNANNDE LÄSNING: Greta Thunbergs galna siffra – slår Jimmie Åkesson med hästlängder

Tycker du detta är bra?