Tiggeri
Tiggeriförbud införs i två kommuner - Foto: Fredirik Sandberg/Emil Langvad/TT

Tiggeriförbud införs i Bromölla och Sölvesborg

Ytterligare två kommuner i södra Sverige förbjuder nu tiggeri. Men i en av kommunerna verkar det inte ens finnas några tiggare.


Skånska Bromölla och Sölvesborg i Blekinge förbjuder nu tiggeri

Det står klart efter att båda kommunerna röstat igenom ett tiggeriförbud i början av veckan. Enligt Kvällsposten kommer nya reglerna börja gälla redan i sommar.

I Sölvesborg, där Sverigedemokraterna styr, röstade KD, SD, M och lokala partiet SoL för förbudet. C, L, S och V röstade mot. 

Finns inga tiggare

En stor del av debatten har handlat om att det inte finns några som helst bevis för att tiggare stör medborgarna i Sölvesborg – kommunstyrelsen menar att det inte behövs. 

– Det primära är inte hur många ingripanden som gjorts utan att våra kommuninvånare inte vill ha tiggeri, har kommunstyrelsens ordförande Louise Erixon tidigare sagt till P4 Blekinge. 

Dock är det inte helt klart om förbudet kommer göra någon skillnad. Redan under våren rapporterade SVT att det inte finns några tiggare kvar i Sölvesborg. 

Tidigare ha kommunerna Vellinge och Staffanstorp förbjudit tiggeri. 

MER SPÄNANNDE LÄSNING: Greta Thunbergs galna siffra – slår Jimmie Åkesson med hästlängder

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tycker du detta är bra?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Skott mot bostad i Örgryte

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

1 timme sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

1 timme sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

2 timmar sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

3 timmar sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

3 timmar sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.