Sjuka siffran: Så många följer Greta Thunberg Instagram

- 17/06/2019, 11:18 -

Greta Thunberg har fått fans världen över, men hur många följare har hon på Instagram egentligen? Det är faktiskt betydligt fler än vad du tror.

Klimataktivisten Greta Thunberg, 16, har under ett år blivit en världskändis och gått från att strejka utanför riksdagshuset till att skaka hand med Barack Obama.

Och i takt med hennes ökade popularitet så har hon också fått en stor fanbas på Instagram. För närvarande har Greta hela två miljoner följare på plattformen, vilket gör henne till en av Sveriges största profiler på sociala medier. Få Facebook går det också bra för Thunberg, där har hon över 900 000 följare. 

Greta Thunberg
Greta Thunberg är poppis på Instagram. Bildkälla: Ronald Zak/AP/TT

På hennes Instagram får man följa med på hennes resor världen över där hon talar inför massorna om klimatet. Och i nästan varje bild syns det berömda plakatet med texten "Skolstrejk för klimatet". Men hur står sig hennes följarskara med andra svenska kändisar?

I jämförelse med våra svenska politiker så slår Greta dem med hästlängder. Kristdemokraternas Ebba Busch Thor, som är den populäraste politikern, har strax över 100 000 följare. Statsminister Stefan Löfven har strax över 50 000, vilket är samma antal som Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson.

Och jämför man henne med några av våra största influencers som Bianca Ingrosso och Theresé Lindgren så har Greta dubbelt så många följare.

Bianca Ingrosso
Greta Thunberg har dubbelt så många följare som Sveriges svar på Kim Kardashian, Bianca Ingrosso. Bildkälla: Bianca Ingrosso/Instagram

Dock har hon en bra bit upp till den populäraste svensken på Instagram, nämligen fotbollsstjärnan Zlatan Ibrahimovic, som har över 36 miljoner följare.

Greta har ju gjort sig känd för att skolka – men hur bra betyg har hon? Det kan du se här!

Följer du Greta på Instagram?