Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hanif Balis sågning av Carl Bildt: "En man som inte lyckats ha rätt"

- 21/08/2019, 13:29 -

Hanif Bali sparade inte på krutet när han gick loss och totalsågade Carl Bildt på sociala medier. Nu ryter partiledare Kristersson ifrån.

Den moderata riksdagsledamoten Hanif Bali sparade inte på krutet när han gick till attack mot partikollegan och tidigare utrikesministern Carl Bildt i tisdags.

"Sverige fullföljer Bildt-doktrinen. I täten för att normalisera relationen med regimen. Passande att doktrinen är döpt efter en man som inte lyckats ha rätt om ett enda utrikespolitiska skeende någonsin", skriver Bali i en tråd på Twitter.

Bakgrunden till uttalandet är den iranska utrikesministern Javad Zarifs Sverigebesök då ministern bland annat träffade utrikesminister Margot Wallström samt den förre utrikesministern Carl Bildt. Bali är en av de som är kritisk till att Sverige valt att ta emot ministern.

"Så här beter vi oss helt enkelt inte"

Efter uttalandet agerar nu moderaternas partiledare Ulf Kristersson och meddelar att samtal ska hållas med riksdagsledamoten.

– Det Hanif Bali i dag och vid flera tillfällen har uttryckt är fullständigt oacceptabelt inom Moderaterna. Så här beter vi oss helt enkelt inte, vare sig mot partivänner eller meningsmotståndare. Jag har instruerat partisekreterare Gunnar Strömmer och riksdagsgruppens gruppledare Tobias Billström att  omedelbart kalla in Hanif Bali för ett mycket allvarligt samtal, säger Kristersson till Aftonbladet.

LISTA: Här är 5 gånger Hanif Bali har hamnat i blåsväder