Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Livet utanför riksdagen – här är partiledarnas familjer

- 31/08/2019, 11:06

Vad väntar hemma efter en lång dag i maktens korridorer? Nyheter24 reder ut partiledarnas familjesituationer!

Sociala medier har varit en bidragande faktor till att det har blivit mer lättillgängligt att få ta del av politikernas vardagspussel. Men även om man har kommit närmare bakom kulisserna – har du koll på deras familjer?

Ebba Busch Thor (KD)

Kristdemokraternas Ebba Busch Thor är flitigt aktiv på sociala medier och ger en generös inblick i sitt liv. Hemma i Uppsala lever Busch Thor med maken Niklas Busch Thor och deras två barn Elise och Birger.

Niklas Busch Thor är utbildad civilingenjör på KTH, men även lagkapten i fotbollslaget Sirius som huserar i Allsvenskan.

Bildkälla: Anders Wiklund / TT
Bildkälla: Anders Wiklund / TT

Annie Lööf (C)

Centerpartiets Annie Lööf är likaså aktiv på sociala medier, Centerledaren pendlar mellan hushållet i Nacka och hemorten Värnamo som ligger i den småländska landsbygden. Annie är gift med Carl-Johan Lööf och tillsammans har paret barnet Ester.

Carl-Johan Lööf är utbildad till civilingenjör på Lunds tekniska högskola och jobbar som yrkesingenjör på Scania i Södertälje. Inom en snar framtid är det dock inte bara ett barn hemma hos familjen, Lööf annonserade tidigare i år på Instagram att hon och Carl-Johan väntar tillökning.

Bildkälla: Instagram, annie_loof
Bildkälla: Instagram, annie_loof

Jonas Sjöstedt (V)

Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt är gift med Anna Måwe och tillsammans har paret barnen Tor och Greta, Jonas har även dottern Karin sedan ett tidigare äktenskap.

Måwe har haft diverse diplomatiska uppdrag runt om i världen och i våras blev det dags att packa väskorna igen och lämna Stockholm. Detta när Måwe landade toppjobbet som Sveriges ambassadör i Vietnam.

Under samma veva flyttade Jonas Sjöstedt hem till sina rötter i Umeå och lämnade därmed parets bostad i Midsommarkransen. Han berättar vidare att det inte är på tal om skilsmässa mellan paret och inte heller på tal om att avsäga sig sin partiledarpost trots flytten, detta rapporterar Aftonbladet. Men vi kan nog konstatera att det blir en liten längre väg att pendla mellan Umeå och riksdagen.

Bildkälla: Vilhelm Stokstad / TT
Bildkälla: Vilhelm Stokstad / TT

Nyamko Sabuni (L)

Liberalernas Nyamko Sabuni är tillsammans med den tidigare SVT- profilen Lennart Persson, paret bor tillsammans i Täby. Sabuni har sedan tidigare två barn från ett tidigare äktenskap, tvillingarna Christian och Patrik.

Persson jobbade tidigare på SVT, där han hade han rollen som innehoppare som nyhetsankare samt som programledare för “Debatt”, vilket numera har titeln “Opinion live”. Persson fick dock lämna SVT när det framkom att Sabuni var en av kandidaterna till posten som partiledare för Liberalerna. Detta ansågs bli en intressekonflikt från SVT-redaktionens sida, rapporterar Expressen

Bildkälla: Erik Simander / TT
Bildkälla: Erik Simander / TT

Jimmie Åkesson (SD)

Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson är sambo samt förlovad med Louise Erixon. Paret är bosatta i Sölvesborg och tillsammans har de sonen Nils. Det är inte bara Åkesson som representerar Sverigedemokraterna, även sambon Louise Erixon jobbar för partiet. Erixon sitter på två tunga poster i Sölvesborg som en del av kommunalrådet och ordförande i kommunstyrelsen.

Bildkälla: Fredrik Sandberg / TT
Bildkälla: Fredrik Sandberg / TT

Isabella Lövin (MP)

Miljöpartiets språkrör Isabella Lövin är gift med Lasse Nilsson och bor i Värmdö. Sedan tidigare har Lövin barnen Ester och Gunnar från ett tidigare äktenskap.

Maken Lasse Nilsson jobbar som konstnär och skulptör hemma i Värmdö.

Bildkälla: Stina Stjernkvist / TT
Bildkälla: Stina Stjernkvist / TT

Per Bolund (MP)

Miljöpartiets andra språkrör Per Bolund är bosatt i Älvsjö tillsammans med sambon Åse Ahlstrand. Tillsammans har paret barnen Saga, Elsa och Leo.

Bildkälla: Claudio Bresciani / TT
Bildkälla: Claudio Bresciani / TT

Stefan Löfven (S)

Socialdemokraternas och Sveriges statsminister Stefan Löfven är gift med Ulla Löfven. Paret bor tillsammans i det klassiska Sagerska huset i centrala Stockholm, etagevåningen har statsministrar i Sverige haft som sin officiella bostad sedan 1995. Stefan Löfven har inga egna barn, däremot har Ulla Löfven två barn från ett tidigare äktenskap.

Numera lever Ulla Löfven som pensionär, men innan dess har hon jobbat som sekreterare på Hägglund & Söner, sekreterare på socialdemokraternas partikansli innan hon rundade av som kyrkopolitiker, rapporterar Aftonbladet. Det var även på Hägglund & Söner i Örnsköldsvik kärleken började spraka mellan paret, som i senare tur ledde till giftermål.

Bildkälla: Anders Wiklund / TT
Bildkälla: Anders Wiklund / TT

Ulf Kristersson

Moderaternas Ulf Kristersson är gift med Birgitta Ed och paret är bosatta i Strängnäs. Tillsammans har paret tre döttrar, den äldsta dottern Siri och tvillingsystrarna Ellen samt Signe.

Birgitta Ed hade tidigare en framträdande roll i kommunikationsbranschen, men valde att ta en paus för att stötta sin make Ulf Kristersson under riksdagsvalet 2018. Hon valde sedan att sadla om karriärmässigt när hon bytte kommunikationsbranschen till sin dröm om att bli präst, skriver Expressen.

Bildkälla: Anders Wiklund / TT
Bildkälla: Anders Wiklund / TT
Hade du koll på partiledarnas familjeliv?