Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Annie Lööf i ny attack mot SD : ”Främlingsfientliga högerpopulister”

- 29/08/2019, 09:58 -

Ordbråket mellan Centerpartiet och Sverigedemokraterna har tagit ordentlig fart efter sommaren. Nu är det Annie Lööf och Richards Jomshof som råkat i luven på varandra.

Den politiska ravinen mellan Sverigedemokraterna och Centerpartiet är inte direkt liten. 

Innan valet hade många SD-väljare en förhoppning om att Centern skulle släppa fram en Moderat-regering med stöd av Jimmie Åkesson – nu i efterhand vet vi alla att det inte blev så. 

C och SD har alltid bråkat med varandra, och nu har käbblet tagit ny fart, i ett utbyte på Twitter mellan Annie Lööf och Sverigedemokraternas partisekreterare Richard Jomshof

Richard Jomshof
Richard Jomshof (Anders Wiklund/TT)

Det var efter dödsskjutningen av en 30-årig kvinna i Malmö i måndags, och dödsskjutningen av en 18-årig kvinna i Stockholm i tisdags, som Annie Lööf skrev på Twitter att det var ett "fullständigt mörker". 

Richard Jomshof svarade då så här: 

"Ja, det är ett ”fullständigt mörker” Annie Lööf. Ett fullständigt och bottenlöst mörker vid namn mångkultur och massinvandring. Det kanske är dags att erkänna misslyckandet, ett misslyckande du har varit med om att skapa". 

På torsdagsmorgonen skrev Annie Lööf att Richards Jomshofs svar bara stärkte henne i uppfattningen om att C aldrig ska samarbeta med SD. 

"Jag får emellanåt frågor varför C inte vill förhandla, samarbeta eller regera tillsammans med SD. Jag berättar då att vi är varandras ideologiska motpoler i hur vi ser på människor - som liberaler kontra främlingsfientliga högerpopulister", skriver Lööf på Twitter. 

HÅRDA ATTACKEN MOT ANNIE LÖÖF: "Vill du föda barn i städskrubb?"