Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

S-politiker filmades med dold kamera – skröt om människosmuggling

- 03/10/2019, 08:49 -

En socialdemokratisk kommunalpolitiker i Ljungby ska ha gjort reklam för människosmuggling under dold alias på Facebook. Det kunde Expressen avslöja under onsdagen.

Det var under onsdagen som Expressen kunde avslöja att en socialdemokratisk kommunalpolitiker i Ljungby lagt ut anonyma annonser om människosmuggling på Facebook.

Det är bland annat via chattkonversationer och med hjälp av en dold kamera de publicerat sina fynd.

Politikern ska under ett falskt namn på Facebook lagt ut annonser där han erbjudit sina tjänster om människosmuggling från Grekland till Sverige genom lånade pass, skriver Expressen.

Motiverades av pengar

Det är under en chattkonversation mellan politikern och Expressens team som mannen avslöjar hur hans prislista ser ut för att smuggla människor. Det skulle kosta 20 000 kronor för att smuggla ett litet barn och 10 000 mer, alltså 30 000, för en vuxen person.

När de väl möter politikern på Kreta i Grekland berättar han om sin motivation och det står klart att pengar är en stor drivkraft.

– Jag gör det här för pengar, jag vill ha pengar, säger kommunpolitikern i det smygfilmade samtalet.

Meddelade sin avgång redan i förrgår

Mannen ska enligt Expressen redan i förrgår ha gått ur partiet, det vill säga dagen innan publiceringen. Och när man kommer i kontakt med Lovisa Alm, försteombudsman för Socialdemokraterna i Kronoberg, så berättar hon att även partiet har förklarat att han inte kan vara kvar.

– Jag har förklarat för honom att det inte finns plats för den typen av agerande i vårt parti och han kommer självmant gå ur partiet. Han har inte längre några uppdrag för oss i Ljungby kommun och han inser att han inte längre kan vara medlem i Socialdemokraterna, säger Lovisa Alm till Expressen.