Stockholm

Hanif Bali polisanmäld för försök till utnyttjande av barn

Hanif Bali, riksdagspolitiker (M)
Hanif Bali, riksdagspolitiker (M). Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Hanif Bali (M) är den riksdagsledamot som anklagas för olämpligt sexuellt beteende mot en flicka, men i ett på Facebook nekar han till alla anklagelser.
Nu har Bali polisanmälts för försök till utnyttjande av barn för sexuell posering.


Läs mer

Det var i fredags förra veckan som Moderaterna gick ut med att en riksdagsledamot i partiet utreds för olämpliga sexuella kontakter med en person under 18 år. 

Enligt uppgifter till Aftonbladet rör det sig om en 15-årig flicka som ska ha kontaktat Hanif Bali för att få hjälp med läxorna. Det ska sedan ha utvecklats till en sexuell förbindelse där M-ledamoten bett flickan om nakenbilder och sex. 

"En komplott"

På onsdagen gick Hanif Bali ut med ett inlägg på Facebook där han bekräftade att det är han som är den anklagade person. I ett inlägget nekar Bali till anklagelserna och hävdar att det rör sig om en komplott mot honom. 

"Jag har gott om bevis som visar att jag är oskyldig till det jag anklagats för och att detta snarare rör sig om en komplott av meningsmotståndare där en ung person fått agera som bricka i spelet." skriver han.

Hanif Bali på riksdagen. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

"Borde avslutat direkt"

Enligt M-politikern sökte flickan upp honom för två år sedan för att diskutera politik, och senare för att få hjälp med läxor och sedan även privata angelägenheter. 

"När det framkom att personen i fråga ville ha en annan relation borde jag avslutat konversationen direkt. När påstötningarna blev mer explicita gjorde jag det däremot klart att något annat än en vänskapsrelation där jag agerat som mentor inte kunde bli aktuell" skriver Bali.

Han skriver även att han vid upprepade tillfällen bett flickan att sluta höra av sig och även spärrat hennes nummer och blockerat henne på sociala medier.

M-ledamoten uppmanar personen som kommit med anklagelserna att polisanmäla, så att han kan få möjlighet att rentvå sig.

Bali polisanmäld 

Under onsdagen polisanmäldes Hanif Bali för försök till utnyttjande av barn för sexuell posering. Tipset kommer från en anonym källa och bygger på uppgifterna i en tidningsartikel där M-ledamoten ska ha bett flickan att skicka nakenbilder. 

– Polisanmälan bygger på det här anonyma tipset som enbart består av en tidningsartikel som är inskickad till polismyndigheten. Utifrån tidningsartikeln har vi då rubricerat det här påstådda brottet som försök till utnyttjande av barn för sexuell posering, säger chefsåklagare Maria Sterup till TT enligt Aftonbladet.

Sterup har inte beslutat om en förundersökning ska inledas.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.