Hanif Bali (M) tänker inte kandidera till riksdagen.
Hanif Bali (M) tänker inte kandidera till riksdagen. - Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT och Henrik Montgomery/TT

Hanif Balis besked: Tänker inte kandidera till riksdagen igen

Förundersökningen mot M-ledamoten Hanif Bali gällande sexualbrott lades ner på fredagen. Nu meddelar Bali att han inte tänker avgå, men att han inte planerar att kandidera till riksdagen igen.


Under fredagen lade åklagaren ner förundersökningen mot Hanif Bali (M) gällande misstankar om utnyttjande av barn för sexuell posering.

– Efter genomförda förundersökningsåtgärder, har jag kommit fram till att det inte finns anledning att anta att brott som hör under allmänt åtal är begånget, sa chefsåklagaren Maria Sterup då i ett pressmeddelande.

Moderaternas Hanif Bali: Tänker inte avgå

Riksdagsledamoten skriver nu i ett inlägg på Facebook att han inte planerar att avgå – trots påtryckningar inom partiet.

"Trots att jag blivit rentvådd fortsätter vissa av dessa 'anonyma moderater' att trycka på för att peta mig. Jag tänker inte avgå, jag kommer fullfölja mitt löfte till mina väljare om att representera dem mandatperioden ut.", skriver han.

Hanif Bali kandiderar inte igen

Samtidigt uppger Bali att det "finns en gräns" för hur mycket man kan utstå.

"Därför är min vilja att kandidera till riksdagen igen obefintligt, men mitt engagemang för politiken och Sverige är oförändrat och är ganska säker på att jag kommer hitta, med hjälp av er, andra kanaler för engangemang", avslutar han.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!