Ebba Busch.
Hur mycket landade egentligen slutsumman på för Esbjörns hus? - Foto: Jonas Ekströmer/TT

Så mycket betalade Ebba Busch för Esbjörns hus

​Efter ett och ett halvt år av mycket fram och tillbaka, förtal, hemliga skadestånd och förlikning är den minst sagt omtalade hustvisten mellan Esbjörn, 82, och Ebba Busch över.​ Nu är det klart hur mycket hon betalade för släktgården i Uppsala.


I augusti förra året skrev KD-ledaren Ebba Busch, tillsammans med en väninna som enda utomstående vittne, på kontraktet om att köpa Esbjörns släktgård utanför Uppsala för 3,9 miljoner kronor. Något som 82-åringen kort efter ångrade och hävdade att han led av minnesproblem.

Ebba Busch (KD). Foto: Jonas Ekströmer/TT

Det blev starten på en omtalad hustvist som medier kastade sig över och inte förrän oktober 2021 var det klart. Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch står som ny ägare på det något nedgångna huset.

Detta, enligt rättegångshandlingarna, för att Busch har bättre rätt till fastigheterna.

Så mycket betalade Ebba Busch för huset

Senare samma månad stod det klart vad KD-ledaren fick betala för huset. Fem dagar efter den 18 oktober ska Busch ha betalat resterande köpeskilling enligt avtalet från 2020, vilket betyder att totalsumman för Busch landade på 3,9 miljoner.

Huset som Ebba Busch köpt. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Men det är inte bara det som kostar. Både parterna måste även betala för sina rättegångskostnader.

Ebba Busch väntas bara inom några veckor få tillträde till huset.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Huawei får ta del av hemlig information

Svensk man häktad – vandaliserade Nidarosdomen

En svensk man i 40-årsåldern har begått mer än 15 brott i Trondheim i Norge den senaste tiden. Nu häktas han i fyra veckor, bland annat för grov skadegörelse av domkyrkan Nidarosdomen.

Polisen i Vellinge rapporterar om trafikolycka

"Trafikolycka i korsningen Grenvägen och Gränsvägen, Höllviken.", skriver polisen på sin hemsida.

En häktad för deltagande i terrororganisation

En person har häktats vid Nacka tingsrätt, misstänkt för deltagande i en terroristorganisation, skriver Säkerhetspolisen i ett pressmeddelande.

Trots kritiken – Kinas Huawei får känslig info om Sverige

1 timme sedan
Nu står det klart att Huawei ska få ta del av affärskänslig information från svenska Post- och Telestyrelsen, PTS. Ericsson och Telia är väldigt kritiska till regeringens beslut.

Sambo? Så delar du upp ekonomin med din partner

1 timme sedan
Brukar du och din partner bli osams över ekonomin? Nyheter24 har pratat med Madelén Falkenhäll, hållbarhetsekonom på Swedbank, som berättar hur man kan tänka när man ska dela upp ekonomin med sin partner.