Onsdag 1 Dec
Stockholm

Tomas Eneroth (S) anklagas för att ha tafsat på kvinna

Infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) .
Infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) . Foto: Fredrik Sandberg / TT

Infrastrukturminister Tomas Eneroth anklagas för att ha tagit en kvinna på rumpan under Socialdemokraternas partikongress.
– Jag beklagar verkligen om jag utsatt en person för obehag, skriver Eneroth i ett sms till Aftonbladet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Tomas Eneroth (S) anklagas för att ha tafsat på en kvinna den 6 november under sossarnas partikongress i Göteborg. Händelsen ska ha inträffat på ett hotellrum i Gothia Towers där flera partimedlemmar befann sig. 

Det var i samband med en kram som Eneroth ska ha tagit kvinnan på rumpan, och händelsen anmäldes till partiet dagen efter. 

Enligt källor till Aftonbladet utreder partiet det som hände internt, och pratat med både kvinnan och Tomas Eneroth. 

Tomas Eneroth har bett om ursäkt

I ett sms ger Eneroth sin syn på händelsen. Enligt ministern var han på väg till sin flickvän som satt några meter därifrån när han kramade kvinnan och la då sin hand på hennes rygg. 

”När jag dagen därpå fick höra att jag rört henne på ett sätt som uppfattades som opassande träffades vi och pratade om vad som hänt", skriver han och säger att han även bett om ursäkt för det inträffade.

”Jag beklagar verkligen om jag utsatt en person för obehag. Det har aldrig varit min avsikt. Detta har jag också framfört till henne”

Händelsen utredd utan åtgärd

Enligt uppgifter till TT är händelsen nu utredd utan åtgärd. 

”Vi tar alltid den här typen av anklagelser på allvar. Händelsen hanterades dagen efter den inträffade. Partiet och partidistriktet har haft samtal med de inblandade och har en bra bild av vad som skett. Någon vidare utredning av händelsen är inte aktuell.” skriver Otto Berglund, förste ombudsman i partidistriktet i ett mejl till TT enligt Aftonbladet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela