Källor inom Vänsterpartiet uppger att man är beredda att rösta rött i statsministeromröstningen.
Källor inom Vänsterpartiet uppger att man är beredda att rösta rött i statsministeromröstningen. - Foto: Anders Wiklund/TT och Fredrik Persson/TT

Källor inom Vänsterpartiet: "Beredda att rösta rött"

Förhandlingarna mellan Socialdemokraterna och Vänsterpartiet är i ett så pass låst läge att källor inom det senare uppger att de kan tänka sig att rösta mot Magdalena Andersson (S) som statsminister.
– Vi är nu beredda att rösta rött, säger källan till Aftonbladet.


Just nu pågår förhandlingar mellan Magdalena Andersson (S), som fått sonderingsuppdraget av talmannen, och Nooshi Dadgostar (V). Men de två partierna ska vara långt ifrån en överenskommelse.

Nyheter24 har tidigare rapporterat om hur Vänsterpartiet velat avtala ett inflytande som sträcker sig bortom sakpolitiska frågor, vilket källor inom Socialdemokraterna uppgett är uteslutet eftersom man då kommer förlora stödet från Centerpartiet.

Vänsterpartiet: "Beredda att rösta rött"

Källor inom Vänsterpartiet uppger nu att Socialdemokraterna inte är villiga att kompromissa under förhandlingarna.

– De går inte med på någon överenskommelse över huvud taget om samarbete där alla i regeringsunderlaget ingår. Det enda de kan tänka sig är mindre sakpolitiska, säger källan till Aftonbladet.

På grund av detta menar källan att partiet kan komma att rösta mot Magdalena Andersson (S) i en statsministeromröstning.

– Vi är nu beredda att rösta rött, säger källan till tidningen.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

Förtroendet för regeringen ökar

Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

1 timme sedan
Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.