Lördag 27 Nov
Stockholm

Källor inom Vänsterpartiet: "Beredda att rösta rött"

Källor inom Vänsterpartiet uppger att man är beredda att rösta rött i statsministeromröstningen.
Källor inom Vänsterpartiet uppger att man är beredda att rösta rött i statsministeromröstningen. Foto: Anders Wiklund/TT och Fredrik Persson/TT

Förhandlingarna mellan Socialdemokraterna och Vänsterpartiet är i ett så pass låst läge att källor inom det senare uppger att de kan tänka sig att rösta mot Magdalena Andersson (S) som statsminister.
– Vi är nu beredda att rösta rött, säger källan till Aftonbladet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Just nu pågår förhandlingar mellan Magdalena Andersson (S), som fått sonderingsuppdraget av talmannen, och Nooshi Dadgostar (V). Men de två partierna ska vara långt ifrån en överenskommelse.

Nyheter24 har tidigare rapporterat om hur Vänsterpartiet velat avtala ett inflytande som sträcker sig bortom sakpolitiska frågor, vilket källor inom Socialdemokraterna uppgett är uteslutet eftersom man då kommer förlora stödet från Centerpartiet.

Vänsterpartiet: "Beredda att rösta rött"

Källor inom Vänsterpartiet uppger nu att Socialdemokraterna inte är villiga att kompromissa under förhandlingarna.

– De går inte med på någon överenskommelse över huvud taget om samarbete där alla i regeringsunderlaget ingår. Det enda de kan tänka sig är mindre sakpolitiska, säger källan till Aftonbladet.

På grund av detta menar källan att partiet kan komma att rösta mot Magdalena Andersson (S) i en statsministeromröstning.

– Vi är nu beredda att rösta rött, säger källan till tidningen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela