Torsdag 27 Jan
Stockholm

Per Bolund (MP) har testat positivt för corona

Per Bolund
Miljöpartiets språkrör Per Bolund har testat positivt för covid-19. Foto: Claudio Bresciani/TT

Under onsdagen hölls årets första partiledardebatt i riksdagen, och senare mot kvällen bekräftade Centerledaren Annie Lööf att hon testat positivt för covid-19. På torsdagen får även Per Bolund (MP) ett positivt test, meddelar han själv på Twitter.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Under onsdagen hölls årets första partiledardebatt och på torsdagen hade två politiker testat postivt för covid-19. På kvällen samma dag som debatten skrev Centerpartiets partiledare Annie Lööf på Twitter att hon smittats, men att hon var helt symtomfri.

På torsdagsmorgonen delade Miljöpartiets språkrör Per Bolund ett liknande inlägg.

"Jag har nu på morgonen gjort ett snabbtest för Covid-19 som var positivt och kommer därför att sätta mig i karantän enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer", skriver Bolund i inlägget.

Både Bolund och Lööf deltog i onsdagens partiledardebatt i riksdagen samt på ett partiledarmöte med statsminister Magdalena Andersson (S) senare på eftermiddagen.

Magdalena Andersson har testat negativt för covid-19

Statsministerns pressekreterare uppger för TT att Andersson testat negativt nu under morgonen.

Alla på mötet var symtomfria och man höll mer än två meters avstånd, uppger Miljöpartiet för TT. Språkröret Märta Stenevi deltog också på mötet och hon har testat negativt. Även tjänstemän från partiet som var inblandade i gårdagens möte har testat negativt.

TT: Borde man haft det här mötet fysiskt över huvud taget i går?

— Folkhälsomyndighetens rekommendationer pekar mycket på att man ska vara symtomfri och det var Per Bolund i går, jag var med honom så det kan jag bekräfta, säger Norberg Tot.

Riksdagens talman Andreas Norlén vill inte kommentera saken.

Kommentera
Kopiera länk
Dela