Microsoft ändrar tangentborden.
Microsoft ändrar tangentborden. - Foto: STELLA Pictures/ddp/abaca press

Microsofts stora förändring – för första gången på 30 år

Microsoft ändrar tangentbordet på sina datorer för första gången på nästan tre decennier. Här är detaljerna!


Microsoft introducerar en förändring till tangentbordet för kommande Windows 11-enheter – närmare bestämt en dedikerad Copilot-tangent.

Denna tangent är designad för att snabbt åberopa företagets AI-teknik Copilot för Windows och är den första signifikanta förändringen till Windows PC-tangentbord på nästan tre decennier, enligt Microsofts exekutiva vice president Yusuf Mehdi.

Läs mer: Microsoft lanserar AI för mobilen – det kan den göra

Så fungerar Microsofts Copilot

Copilot är en AI-chattbot som kan användas för att styra systeminställningar i Windows. Den inkluderar även tillgång till Microsofts Bing Chat, som drivs delvis av Microsofts partner och ChatGPT-skaparen OpenAI, och erbjuder ett brett utbud av svar och AI-genererat innehåll baserat på användarprompter.

Om Copilot inte är tillgänglig eller aktiverad på enheten, kommer ett tryck på "Copilot"-knappen istället att starta Windows sök, som använder Microsofts sökmotor Bing.

Här kan du testa Microsofts AI i Bing Chat.

Lanseras i vår

Den nya tangenten ses som en del av Microsofts fortsatta försök att konkurrera med andra teknikjättar för att etablera nya AI-teknologier.

Enligt företaget kommer den nya Copilot-knappen att finnas på nya PC-datorer som lanseras denna vår och på framtida Surface-enheter.

Läs mer: AI har gått på jullov – enligt nya teorin

Läs mer: Sjuka priset – nya TV:n säljs för miljonbelopp: "Köpte 7 stycken"

Informationen och texten i artikeln är framtagen med hjälp av AI-verktyg. Den är därefter bearbetad och faktagranskad av Nyheter24.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!