Daniel Nordmark ligger bakom den svenska klonen.
Daniel Nordmark ligger bakom den svenska klonen. - Foto: Privat

Här är svenska klonen av Flappy Bird – "Flappy Dalahäst"

Efter fåglar kommer uppenbarligen dalahästar. Åtminstone i den nya svenska versionen av succéspelet Flappy Bird.


Är Flappy Bird redan på väg tillbaka?

Spelet plockades alltså ned från början.

Men det kan redan vara på väg tillbaka.

Flappy Bird, spelet som irriterade, gjorde grundaren Dong Nguyen stenrik och sen kvickt plockades bort har fått en svensk klon – "Flappy Dalahäst".

Föga förvånande är det som originalspelet, men med dalahästar. Nyheter24 har pratat med skaparen Daniel Nordmark.

– Jag gjorde en klon av Flappy Birds skojs skull, mest för att se hur lång tid det skulle ta att göra en egen version av spelet. Anledningen till att det blev med en dalahäst är att jag kommer från Dalarna ursprungligen och tyckte det var en rolig idé.

"Roligt med en annorlunda karaktär"

Någon större spridning har den nya varianten dock inte fått ännu så länge.

– Det har laddats ner några tusen gånger, flest gånger i USA. I Sverige har det laddats ner ungefär 1000 gånger. Så någon jättespridning har det inte fått, inte än i alla fall, säger Daniel till Nyheter24.

Vad har du fått för reaktioner?

– Överlag positiva reaktioner. Några tycker att spelet är för svårt medan andra säger att dom gillar att det är riktigt svårt. Framförallt verkar de som hört av sig tycka att det är roligt med en annorlunda karaktär i den här typen av spel.

Hur känns det att vara Sveriges Dong Nguyen?

– Han kom på en originell idé medan jag bara har gjort en klon av hans spel, så jag jämför mig absolut inte med Dong Nguyen.

Han tror dock inte att han kommer att tvingas göra som Nguyen och plocka ner sin variant.

– Det finns nog ingen risk att det blir för populärt, så länge det finns några som tycker det är en rolig version av Flappy Birds så är jag glad.

/
/
App
/
/
Senaste nytt

Ericsson i miljardsamarbete med AT&T i USA

WHO uppmanas av Israel att tömma Gazaförråd

1 timme sedan
Den israeliska militären uppmanar världshälsoorganisationen, WHO, att tömma ett förråd som organisationen har i södra Gaza.

Spotify lyfte på Wall Street efter sparbesked

2 timmar sedan
De ledande indexen på Wall Street stängde med röda siffror på måndagen. Spotifys aktie bröt mot den övergripande riktningen och steg kraftigt efter beskedet om ett nytt sparpaket.

De värsta lösenorden du kan ha 2023 – hackarna knäcker dem på 1 sekund

2 timmar sedan
Här är en lista med de tio vanligaste lösenorden 2023. Dessa lösenord tar mindre än en sekund för hackarna att lista ut.

Misstänkt mordförsök på tåg i Nässjö – man i 25-årsåldern gripen

2 timmar sedan
En man i 25-årsåldern har gripits misstänkt för försök till mord och brott mot knivlagen ombord på ett tåg i Nässjö, skriver polisen på sin sajt.

Advokat straffas för allvarligt brott mot ed

2 timmar sedan
Advokaten förde in brev till en klient som satt häktad med restriktioner. Nu bötfälls han för ett "mycket allvarligt" brott mot god advokatsed – men slipper uteslutning, rapporterar Dagens Juridik.