Se Googles självkörande bil

It-jätten visar nu upp sin självkörande bil, utan både ratt och bromsar, som de arbetat med i flera år.


USA. Om du skulle få höra att du kan gå upp varje morgon, sätta dig i en bil, somna om, och vakna utanför jobbet – skulle det i sådana fall låta intressant?

Förarlös bil

Google har kommit ett steg länge på vägen, och nu visar de upp bilen som framförs helt utan förare, rapporterar mashable.com. Bilen är i sin helhet byggd av Google och deras partners. Förutom ratt så saknar den såväl bromsar som gaspedal. I stället "körs" den med hjälp av strategiskt utplacerade sensorer. 

Förväntas bli snabb

Skulle något gå fel så är bilen utrustad med en stor stopp-knapp. Har du långt till skolan eller jobbet så är kanske Google-bilen inget för dig, ännu. Den färdas nämligen bara i drygt 40 kilometer i timmen. Enligt Googles medgrundare, Sergey Brin, kommer bilen dock kunna komma upp i hastigheter om 160 kilometer i timmen, så snart säkerhetsaspekterna har kontrollerats tillräckligt, skriver mashable.com. 

Se premiärturen här:


Se bakom scenernafilmen här:


/
Bil
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nya lagen många husägare missat – kan ge 3 000 kronor i böter

EU inför ytterligare sanktioner mot Hamas

1 timme sedan
EU inför nya sanktioner mot terrorstämplade Hamas och Islamiska Jihad efter terrorattacken mot Israel den 7 oktober i fjol. Nu inkluderas även tre av rörelsernas väpnade grenar.

Ica-butik ger bort gratis varor – varje vecka

1 timme sedan
I ekonomiskt kärva tider har en Ica-butik i Mellansverige valt att belöna sina stammisar. De ger bort en gratis vara varje vecka till en av sina kunder. – De är jätteglada, säger butiksbiträdet Linnéa till Nyheter24.

Kramfors: Polisen rapporterar om trafikkontroll

1 timme sedan
"Centrum, resultat efter trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.

Stockholm: Polisen rapporterar om knivlagen

2 timmar sedan
"Två personer bråkar i en bil.", skriver polisen på sin hemsida.

Förändringen på Leos lekland – så påverkas kunderna

2 timmar sedan
Leos Lekland byter design, inredning och hemsida. Nyheter24 har pratat med Gabriel Bergqvist, Marknadschef på Leos Lekland, som berättar hur förändringarna påverkar kunderna.