Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nästa iphone kan bli dyrare än någonsin

- 15/08/2014, 21:52 -
Iphones

I höst lanserar Apple nya iPhone-modeller. Enligt rykten satsar de både på storlek och tålighet – något som sägs påverka priset rejält.

Faksimil Twitter

Apples nya iPhone – eller iPhones – kommer med största sannolikhet att komma med en betydligt dyrare prislapp än dess föregångare.

Anledningen sägs vara den beryktade sapphire-skärmen, som tros ersätta den tidigare så ömtåliga glasskärmen, rapporterar Wall Street Journal.

Tåligare – och dyrare

Och ska man tro de bilder som dykt upp på nätet och som påstås föreställa den nya iPhone 6 så är den kanske värd den där extra slanten. Sapphire, vilket vanligen används till lyxklockor, är nämligen både hårdare och mer tåligt än glas – vilket spås innebära en vattentät modell och nästintill oförstörbar skärm

Ska börja massproducera nya iPhones

Enligt Wall Street Journals rapport överväger Apple att använda den nya skärmen till de båda kommande iPhone-modellerna, förutsatt att de kan producera tillräckligt med skärmar. Visst låter det enkelt, men med tanke på att Apple normalt säljer cirka 50 miljoner iPhones under sitt första kvartal, vilket Mashable skriver, så har teknikjätten en hel del att göra.

Massproduktion av den nya modellen sägs starta denna månad. Inget av detta är ännu officiellt bekräftat av Apple, som förväntas lansera de nya iPhone-produkterna i september.