Är det nästa iPhone till höger?
1 av 3
Är det nästa iPhone till höger? - Foto: Yaya888
Apples inbjudan.
2 av 3
Apples inbjudan. - Foto: Apple
Här är en gammal konceptdesign av iWatch.
3 av 3
Här är en gammal konceptdesign av iWatch.

Klart: Då släpper Apple nästa iPhone

iPhone 6 och kanske en iWatch. Nu är det klart när Apple släpper sina hetaste nyheter.


Nu har Apple bekräftat datumet och skickat ut inbjudningar till press och branschfolk – det är den 9 september som företaget med allra största säkerhet släpper sin nästa iPhone. Den som antas heta iPhone 6.

Inbjudan, som går i helgrått, innehåller endast datumet och orden "wish we could say more" – "vi önskar att vi kunde berätta mer".


Visningen kommer att äga rum i Flint Center for the Performing Arts i Cupertino, Apples hemstad i Kalifornien. Det var där den första Macintosh-datorn presenterades för 30 år sedan.

Enligt Mashable kommer Apple att presentera två nya iPhones i olika storlekar, en med en 4,7 tum stor skärm och en med 5,5-tumsskärm. Den sistnämnda ska enligt uppgifter heta iPhone 6L.

Time-lapse och smartare Siri

Apple har redan gått ut med en rad nya funktioner i operativsystemet iOS8, som släpps med de nya telefonerna. Där kan man bland annat använda fingeravtryckssensorn TouchID även till appar. Det kommer också finnas en funktion för att se vilka appar som drar mest batteri, nya tangentbord och en time-lapse-funktion för videoupptagning.

iPhone 6 väntas vara smalare än sina föregångare, men ha en större vattentålig skärm av safir i stället för glas. Läckta bilder som påstås visa iPhone 6 har visat upp det förstnämnda. Dessutom verkar av- och på-knappen ha flyttats till sidan av telefonen.

Till sist kommer röststyrningen med Siri vara "smartare" och kunna svara på fler frågor.

Priset då? Jo, det blir förmodligen dyrare än någonsin att köpa en iPhone.

Stora frågan: Blir det någon iWatch?

Förutom nya smartphone har flera medier uppgett att Apple också kommer presentera iWatch, den efterlängtade smartklockan som varit på tal i flera år.

/
/
/
/
iOS
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

1 timme sedan
En man i 20-årsåldern döms till fängelse för att ha våldtagit en sovande kvinna, rapporterar Sydsvenskan.

Malmö: Polisen rapporterar om bråk

1 timme sedan
"Bråk på stadsbuss.", skriver polisen på sin hemsida.

Juryn till Trumps rättegång utsedd

1 timme sedan
En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.

Tände eld på sig själv under Trumpmål

1 timme sedan
En person har tänt eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, bekräftar en talesperson för New York-polisen.

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

2 timmar sedan
Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.