En byggarbetsplats – som snart fylls av hundratusen nördar

- 06/01/2015, 08:43

Nyheter24 är på plats under CES i amerikanska Las Vegas.

LAS VEGAS. CES, eller Consumers Electronics Show, inleds officiellt under tisdagen men har i själva verket redan varit igång under ett par dagar. Så igång som någonting kan vara, när det fortfarande ser ut lite som en byggarbetsplats vill säga.

Det är en mässa som besöks av hundratusentals människor som en, om man är trevlig, kan kalla för teknikintresserade. Om man är otrevlig, vilket en del människor är på diverse sociala medier, skulle man kunna kalla det för en samling för hundratusentals nördar.

Vilket, om man ska vara helt ärligt, inte är totalt fel.

Men det är i alla fall nördar som får exakt vad de vill ha. För även om Mother Jones Ben Dreyfuss har en poäng när han, aningen taskigt, påpekade att de riktigt stora sakerna kanske inte presenteras på mässan, som startade redan 1967, så missar han det stora.

Det stora finns nämligen i just storleken. I storleken och i prylarna. För även om den absoluta majoriteten av de mer än 20 000 nya produkterna som visas upp under dagarna kommer att försvinna ut i glömska så kommer flera att finnas med oss. Och det är svårt att veta vilka det blir – och det är charmen.

Sen är det klart att det som kommer att bli mest ihågkommet är hur storföretag som Samsung, Sony och Asus presenterar sina nyheter (vilka de alla gjorde redan under måndagen) – men det är bland prylarna man kan se trenderna.

Och i det här fallet så bekräftar prylarna just det som alla redan vet. Det handlar om hälsa. Det handlar om natur. Det handlar om smartklockor. Och det handlar om selfies.

Det är med största sannolikhet vad veckan kommer att handla om – och Nyheter24 kommer att finnas på plats.