Nyheter24:s Gustav Holmström på plats i Las Vegas.
1 av 5
Nyheter24:s Gustav Holmström på plats i Las Vegas. - Foto: Nyheter24
Packat, fullt och grabbigt.
2 av 5
Packat, fullt och grabbigt. - Foto: Nyheter24
Toshiba Glass.
3 av 5
Toshiba Glass. - Foto: Nyheter24
Klart det ska flyga runt lite drönare.
4 av 5
Klart det ska flyga runt lite drönare. - Foto: Nyheter24
Fullt drag vid världens bästa massagefåtöljer.
5 av 5
Fullt drag vid världens bästa massagefåtöljer. - Foto: Nyheter24

Teknikbranschen har fortfarande problem med sexism

Nyheter24 är på plats under CES i Las Vegas.


LAS VEGAS. På tisdagen öppnades CES äntligenupp ordentligt då alla gavs tillträde – och den definitivakänslan var att alla var där. Att kalla mässan för ”populär” är att underdriva och att säga att det är enkelt att ta sig fram äratt överdriva.


Vilket självklart också betyder attde olika utställarna taggade upp. Rejält. Och det är där man kanse bredden. Visst, det är kul att gå förbi Toshiba och titta påderas nya superglasögon (lite trista) eller att titta på Sonys nyasupertunna 4K-skärmar (rätt imponerande).


Men det är nästan allt det andra somgör det mödan värt. Mindre ställen där drönare flyger omkring,där någon exalterat berättar om varför deras hörlurar är bättreän alla andras trots att ingen lyssnar.


Eller för den delen visarupp en högteknologisk kruka eller vad som marknadsförs som världensbästa massagefåtölj.

Inte för att det är något attskratta åt dock. Framförallt inte massagefåtöljen som Nyheter24härmed utan större tvivel (eller kunskap i ämnet) bekräftar ärvärldens bästa. Det är lite som att få tio olika massager på engång.


Så vilka är det då som besöker CES?Well, stereotypiskt nog är större delen av besökarna män i sina”bästa år”.

Vilket sorgligt nog återspeglar sig isättet som många, framförallt de mindre företagen, väljer attmarknadsföra sina vitt skilda produkter. Att ”sälja grej medtjej” är absolut inget konstigt på CES. Det är snarare normen,och ytterligare ett bevis på att teknikbranschen fortfarande har enbit att vandra.

Tvivlar man på det kan man gå runtoch lyssna lite på jargongen hos de som passerar de olikautställarna. ”Hö-hö-nivån” är skyhög.

Något som gjorde avslutet på dagen då Intels CEO Brian Krzanich under ett hyllat Key Note-tal offentliggjorde att företaget kommer att lägga stora summor (300 miljoner dollar) på att göra mer plats för kvinnor och underrepresenterade minoriteter i spelbranschen ännu mer uppfriskande.

CES
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

Då kan bitcoinutbudet halveras

1 timme sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

1 timme sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

1 timme sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

2 timmar sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

2 timmar sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.