Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

7 värsta katastroferna på nöjesfält någonsin

- 11/06/2015, 14:44
1 av 8

"Grave pool"
2 av 8

"Grave pool"

Human trebuchet
3 av 8

Human trebuchet

King's island.
4 av 8

King's island.

Mindbender.
5 av 8

Mindbender.

Big dipper.
6 av 8

Big dipper.

Space Journey.
7 av 8

Space Journey.

Haunted House.
8 av 8

Haunted House.

Ett brinnande spökhus, livsfarliga bergochdalbanor och en bassäng som kallas "gravpoolen". Här världens dödligaste nöjesfält.

7. Tidal Wave, Action Park, New Jersey.

Action Park lyckades på 80-talet dra på sig ett fruktansvärt rykte. Under loppet av tre år drunknade tre personer i poolen Action Wave, eller "Grave pool" som den kallas av New Jersey-borna. Parken stängde ner 1996.

6. The Human Trebuchet, Middlemoore Water prak, Sumerset, England, oktober 2005.

Nöjesparkens idé var enkel. Betala 500 kronor och bli ivägskuten av en medeltida belägringskatapult. Men det visade sig att den så kallade trebucheten inte var helt säker. Efter att två studenter slungats iväg, missat skyddsnätet och träffat marken i oktober 2005 åtalades arrangörerna.

5. King's Island, Ohio, USA, 9 juni 1991

Den 9 juni 1991 var en mörk dag i Mason, Ohio. Tidigt på dagen föll en man ner i en damm på nöjesfältet. Två anställda hoppade i för att rädda honom varpå de dog efter att vattnet blivit elektrifierat. En timme senare föll en 32-årig kvinna ner från en bergochdalbana och dog. Sedan den dagen sägs det spöka på nöjesfältet.

4. The Mindbender, Alberta, Kanada, 14 juni 1986.

Det var världens största inomhusbergochdalbana, och den hade också kallats världens säkraste.

Men i juni 1986 flög fyra vagnar av spåret på The Mindbender efter ett konstruktionsfel. Samtliga passagerare ramlade ur och vagnen krashade in i en cementpelare. Tre männskor dog och en man skadades allvarligt.

3. Big Dipper på Battersea Fun Fair, London, maj 1972.

Historiens värsta bergochdalbaneolykca någonsin inträffade 1972 i England. Den gamla träbanan Big Dipper var sliten och dåligt underhållen.

Ett rep som skulle ta upp vagnarna till toppen av en backe gick av, vagnarna rasade neråt och träffade en vägg. Fem barn dog och 13 andra skadades allvarligt. Nöjesfältet stängdes ner två dagar senare.

2. Eco-Adventure Valley Space Journey, Shenzhen i Kina, 29 juni 2010.

Attraktionen, som skulle ge passagerarna känslan av hur det är att skjutas upp i rymden, drabbades 2010 av en fruktansvärd olycka. En av vagnarna slets plötsligt loss och förlorade all ström. Vagnen studsade runt i kammaren och föll över tio meter. 44 personer befann sig i vagnen, sex av dem dog och fem skadades allvarligt.

1. Spökhuset på Six Flags, New Jersey. 11 maj 1984.

Den värsta tivolikatastrofen någonsin skedde inte på en karusell eller bergochddalbana. Men den här mardrömmen är som hämtad från en skräckfilm.

Spökhuset "Haunted Castle" på nöjesfältet Six Flags i New Jersey började brinna, och åtta tonåringar dog i lågorna. Deras kroppar var oigenkännliga efteråt. Branden rubricerades som mordbrand.

Källa: The Richest

Är du orolig för olyckor när du besöker nöjesfält?