Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nyheter24 testar drönare: "Lätt värd pengarna!"

- 04/07/2015, 15:56

Vill du köpa en billig men bra drönare är det här förmodligen den du letar efter!

Nyheter24 är i Almedalen, och passade på att ta med en drönare att leka med utanför tältet. Valet föll på en som heter Focus Drone HD och finns att köpa hos Coolstuff för 695 kronor.

Vi har tidigare testat Hubsan X4 Mini Quadcopter som även den finns hos Coolstuff men Focus Drone HD är större och påtagligt mycket mer stabil att flyga med.

Tyvärr är den också svårare att kalibrera, vilket gör att man måste kompensera med spakarna för att få kontroll över drönaren.

Den största uppsidan är dock priset: 695 kronor och en konstruktion som gör den i princip omöjlig att ha sönder gör den lätt värd pengarna. Det är en perfekt drönare att starta med om man inte har så stora krav och mest vill ha något roligt att leka med.

Och ja just ja, den här drönaren gjorde verkligen succé utanför vårt tält, så vill man locka fram det lekfulla i både unga och gamla är det här ett perfekt val – vem som helst kan flyga (och krascha) den, och det är ingen risk att den går sönder.

Vill du ha en drönare?