Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

OMG! Snapchats nya uppdatering är en av de bästa hittills

1 av 5

Snapchat

Scanna bilden och följ Nyheter24.
2 av 5

Scanna bilden och följ Nyheter24.

Snapchats vd, Even Spiegel.
3 av 5

Snapchats vd, Even Spiegel.

Ap / TT

4 av 5

Snapchat

5 av 5

Snapchat

Nyheter | 11/08/2015 08:40

Mindre data – mer emojis! Ja tack.

På måndagen kom den ut till Android och iPhone, Snapchats nya uppdatering. Och det är inga futtiga buggfixar vi snackar om, utan fetare grejer än så. Snapchats vd, Even Spiegel, och hans team har verkligen slagit på stort. Yass!


Bildkälla: TT Bild

Snapchat, som tidigare sugit musten även ur de feta abonnemangen, inför äntligen ett läge som sparar data. Funktionen kallas Travel Mode, och drar du på den så hindras snaps från att laddas automatiskt. När Travel Mode är aktiverat måste snapsen tapas för att synas, det kommer spara både batteri och data. Du hittar funktionen i inställningar -> hantera.

En ännu mer awesome grej med uppdateringen är att du nu kan fylla dina snaps med emojis, inte bara i textremsan, utan verkligen fylla – överallt. Du hittar funktionen bredvid pennan och textverktyget uppe till höger.

Från och med nu kommer du även att kunna ladda ner din Snapkod, alltså den som går att scannas, som en videofil. På så vis kan du dela den på Twitter eller Facebook och få ännu fler härliga följare.

Trodde du att det var allt? Nej, då! Den sista nya funktionen är för dig som gillar att det går fort. Nu kan du nämligen inte bara se hur många, utan exakt vem, som spanat in din story, utan att behöva trycka en extra gång som tidigare krävdes. Du slipper alltså steget med att först trycka bort snapen. Du hittar listan på alla som sett genom att trycka på ögat.

Snap away folks! Och följ Nyheter24 genom att scanna koden nedan.