Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Samsung släpper två nya supermobiler

- 13/08/2015, 17:55 -

Faksimil Samsung

Nu kommer Samsung Galaxy Note 5 och Galaxy S6 Edge Plus.

Så sent som i går skrev Samsung ett tweet där de berättade att de skulle hålla en stor presentation i dag. Informationen var knapp, men många gissade på att det skulle lanseras en ny mobil.

Det visade sig stämma, och Samsung avslutade precis en presskonferens där de presenterar två nya flaggskeppsmobiler: Samsung Galaxy S6 Edge Plus och Samsung Galaxy Note 5.

Nya funktioner

Någon lista över specifikationer har inte presenterats ännu, men det vi har fått veta så här långt är att S6 Edge Plus kommer vara en större version av S6 Edge som släpptes i våras - en mobil med böjd skärm på de båda långsidorna.

Galaxy Note 5 har fått en något större skärm, men mobilen i sig ska enligt Samsung vara snäppet mindre. Bland nyheterna finns också möjlighet att göra anteckningar direkt på skärmen, även när skärmen är avstängd. Detta görs med den medföljande S Pen som funnits med sedan produktserien startade. Anteckningarna man gör på den släckta skärmen sparas sedan ner automatiskt i mobilen.

Kraftfullaste kameran på marknaden

Båda mobilerna kommer att ha 4 gigabyte arbetsminne, vilket gör Samsung först på marknaden med detta. De har även utrustas med marknadens första 4K-kamera: något som gör att kvaliteten på bilderna är blir väldigt hög.

Kameran har även utrustats med en bildstabilisator som gör att man ska kunna filma enklare och snyggare med mobilen.

Trådlös laddning

Mobilerna har även trådlös laddning som standardsätt att ladda på, och Samsung har inlett ett samarbete med både IKEA och Starbucks. Dessa två kommer att bygga in laddstationer i borden på sina restauranger, vilket innebär att du bara behöver lägga mobilen på bordet, för att den ska laddas.

Mobilerna släpps den 21 augusti i Kanada och USA. När en lansering i Europa och Sverige är aktuell har ännu inte offentliggjorts, men vi kan gissa att det sker ungefär samtidigt som i USA och Kanada.

Vill du ha någon av mobilerna?