Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Dejtingsida hackad – nu hängs miljontals ut

- 19/08/2015, 10:35
Amerikanska sajten AshleyMadison har blivit hackad.
1 av 3

Amerikanska sajten AshleyMadison har blivit hackad.

tt bild/montage

Hackarnas meddelande.
2 av 3

Hackarnas meddelande.

wired

Sammanlagt rör det sig som känslig information för 32 miljoner konton.
3 av 3

Sammanlagt rör det sig som känslig information för 32 miljoner konton.

tt bild

"Hittar du dig själv här? Det är pinsamt nu, men du kommer över det", skriver hackarna i ett meddelande.

32 miljoner användare på dejtingsajten Ashley Madison har fått sina användarnamn, lösenord, adresser och inbetalningsdetaljer utlagd på nätet, skriver Wired. Nyheter24 har tidigare skrivit om att hackarna kommit över uppgifterna, och nu börjar de lägga ut dem på nätet.

Sajten har varit mycket kontroversiell, då den riktar in sig mot personer som är i ett fast förhållande men som vill ha en affär vid sidan av.

"Tusentals otrogna fruar och äkta män ansluter sig varje dag på jakt efter en affär", har Ashley Madison skrivit i en reklam.

Nu finns alltså miljontals medlemmars privata information tillgänglig för vem som helst på nätet, efter att hackare kommit över sajtens databas, och sammanlagt ska det handla om tio gigabyte data som kan hänga ut 32 miljoner användare.

I samband med att informationen släpptes publicerade hackarna följande meddelande, där de menar att dejtingsajten är en ren bluff och att de kvinnor som är registrerade på sajten inte finns i verkligheten.

De vill också nå ut till de kvinnor vars män skrivit upp sig på sajten, på jakt efter en hemlig otrohetsaffär. Hackarna anser också att de män som är medlemmar ska polisanmäla sajten för bedrägeri.

"Hittar du dig själv här? Polisanmäl sajten. Fortsätt sedan leva ditt liv, lär din läxa, be om ursäkt. Det är pinsamt nu, men du kommer över det", skriver hackarna i meddelandet.

De som driver dejtingssajten blev så klart inte jätteglada.

– Det här är en kriminell handling mot Ashley Madisons medlemmar, och mot fritänkande människor som vill delta i lagliga aktiviteter på nätet. Hackarna har gjort sig själva till moralisk domare, åklagare och bödel, skiver otrohetssajten i ett uttalande enligt Wired.

Var det här rätt gjort av hackarna?