Lördag 1 Okt
Stockholm

Här är det nya batteriet som testats på iPhone – räckte en hel vecka

1 av 2
2 av 2

Helt ny teknik kan äntligen lösa dina batteriproblem.

Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Att få sitt iPhone-batteri att räcka mer än en dag eller två är inte helt lätt. Ibland måste man ju ladda det flera gånger om dagen. Men utvecklingen går framåt och kanske kan ett nytt batteri som kommer underlätta livet för alla mobilanvändare komma i framtiden.

Det är det brittiska företaget Intelligent Energy som utvecklat ett helt nytt batteri, som går på väteceller, vilket gör det på mer effektivt. Och när man testade det nya batteriet i en iPhone 6-prototyp så fick man mobilen att hålla sig liv liv en hel vecka. En ordentligt förbättring från i dag med andra ord.

"Det här har aldrig gjorts förut. Vi har nu gjort ett vätebatteri som är så tunt att det får plats i en iPhone utan att man behöver plocka bort det gamla batteriet eller göra ändringar i hårdvaran", säger företagets vd Henri Winand i ett pressmeddelande, enligt techsajten Ubergizmo.

Dock har Apple fortfarande inte tagit ställning till det nya batteriet, och det är fortfarande oklart när batteriet kommer finnas ute på marknaden. Det finns också ett par problem med att ladda batteriet ska laddas.

Vätebatterier har tidigare kritiserats för att det inte är speciellt miljövänligt att utvinna väte eller att förvara det, och att energin kostar väldigt mycket pengar. Men uppenbarligen går ju utvecklingen framåt.

Tycker du batteriet till iPhone är för dåligt?
Tack för din röst!
Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.