Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

​Jättewebbläsaren hackad – användare under attack

- 07/09/2015, 08:53 -
1 av 2

tt bild

2 av 2

tt bild

Kan ha kommit åt känslig information.

En stor säkerhetsläcka har upptäckts i den populära webbläsaren Firefox. Det är skaparen Mozillas egna databas över buggar, Bugzilla, som blivit hackad, och hackarna har använt informationen för att attackera Firefox-användare.

"Någon har utnyttjat vår öppenhet och stulit känslig information från Bugzilla. Vi tror att den informationen använts för att attackera användare", skriver Firefox på sin blogg.

Efter att ha uppdaterat Firefox för knappt en månad sedan menar Mozilla att problemet ska vara löst, men man fortsätter att uppdatera mjukvaran för att skydda användare mot attacker. Bland annat har flera användare tvingats byta lösenord.

"Vi gör det svårare för hackare att ta sig in, ger hackare färre möjligheter att ta sig in, och gör mindre information tillgänglig för dem som faktiskt tar sig in", skriver Mozilla på sin blogg.

Mozilla uppmanar nu sina användare att uppdatera sin webbläsare.

litar du på din webbläsare?