Apple
1 av 3
Nya tangentbordet. - Foto: Apple
Apple
2 av 3
Nya notes! - Foto: Apple
Ny uppdatering från Apple
3 av 3
Fin! - Foto: Apple

9 saker du kan förvänta dig av nya iOS 9 och iPhone 6s

I morgon släpper Apple detaljerna om nya iPhone 6s och iOS 9. Nyheter24 listar vad vi har och vänta oss!


1. Längre batteritid

Förutom att öka prestandan och hastigheten kommer nya iOS 9 att förlänga batteritiden med en timme. Detta görs genom att ljuset effektiviseras. Problemet blir dock att om du låter mobilen ligga på en plan yta kommer inte skärmen börja lysa, även om du får en notis. Kan ju bli ett irritationsmoment.

2. Bättre Wi-Fi

Vi är många som genom åren har gnällt över att iPhonens wifi inte alltid är så bra. Det här ska nu åtgärdas, genom att iOS9 är bättre på att byta till mobilnät när wifit blir dåligt. Nu hoppas vi bara att wifi ska sluta dricka så förbaskat mycket batteri. 

3. Smartare Siri

Siri har förbättrats avsevärt, menar Apple. Siri kommer kunna sätta ord i bättre sammanhang och förstå vad du menar på ett annat sätt av hur det funkar nu. Siri kommer också bli snabbare på att hitta svar åt dig.

4. Anteckningar

Vi är många som inte skulle kunna leva utan anteckningsappen. Och nu gör Apple om den så att det bli snyggare och lättare att använda. Gör checklistor, lägg in bilder, rita med fingret eller lägg in en karta. Det ser ju riktigt snyggt ut!

5. Nytt tangentbord

Den vane Apple-användaren kommer märka en stor skillnad på hur tangentbordet funkar på nya iOS 9. En ruta kommer nu föreslå nästa ord i meningen, och i en snygg flik kommer kopiera, klipp ut och klistra in finnas snabbt tillgängligt.

6. News

News är en av de stora snackisarna inför releasen av iOS 9. Enligt Apple själva kommer appen funka som en samlingsplats för dina favoritnyhetskanaler och olika typer av nyheter. Så om du till exempel läser mycket om teknik och forskning, kommer den typen av nyheter oftare föreslås åt dig. Enligt Apple kommer designen vara en blandning av ny digital look och en gammaldags stil som påminner om gamla tidningar.

Och här är nyheterna vi kan förvänta oss av iPhone 6s:

7. Bättre processor

Med ett ram-minne på 2 gigabyte kommer 6s bli Apples vassaste mobil hittills. Däremot verkar det som att standardutrymmet på mobilen endast kommer vara 16 gigabyte, inte 32 som många hoppats.

8. Ny kamera

Nya iPhone kommer enligt rykten ha en kamera på 12 megapixel. Nice!

9. 3D-touch

Det har snackats mycket om att iPhone 6s, som utåt sett kommer likna en vanligt sexa, kommer att ha en 3D-touch, eller force touch. Det betyder att skärmen kommer att känna hur hårt du trycker, och anpassa sig efter det.

Källor: Apple och Tech Radar

/
iOS
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Kommer du skaffa nya iphone?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Sex yrken med månadslön på över 40 000 – och liten konkurrens

Polisen rapporterar om trafikkontroll, Luleå

"Resultat efter två trafikkontroller.", skriver polisen på sin hemsida.

Lycksele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

1 timme sedan
"Resultat efter trafikkontroll på Burträskvägen, Tjärn.", skriver polisen på sin hemsida.

Ica-chefens avslöjande smygbild: "Händer flera gånger i veckan"

1 timme sedan
Att arbeta på Ica innebär att du dagligen möter kunder från landets alla hörn och kanter. Och ibland får bevittna saker du inte trodde att du skulle.

Invånare flyr strider vid gränsstad i Myanmar

1 timme sedan
Intensiva strider i en stad i östra Myanmar vid gränsen till Thailand har fått omkring 1 300 invånare att fly till grannlandet. Återupptagna eldstrider och flyganfall har brutit ut mellan de rebeller som intagit staden Myawaddy och militärjuntans armé.

Framgång i kampen mot fruktade bakterier

1 timme sedan
De skördar tusentals liv i Europa varje år. Multiresistenta bakterier är ett ökande hot – men nu har svenska forskare hittat en ny sorts antibiotika som visat sig lovande i djurstudier. Vi tror att det kan bli ett genombrott, säger professor Anders Karlén.