1 av 3
- Foto: TT Bild
2 av 3
- Foto: TT Bild
3 av 3
- Foto: TT Bild

Så här ska du ladda din mobil för att få batteriet att hålla längre

Det finns få saker som är så stressande som en mobil med lite batteri. Men det finns sätt för ditt batteri att fungera längre – genom att ladda den på rätt sätt.


Här är några saker att tänka på:

Ladda inte på natten

När du matar telefonen med spänning trots att den är fulladdad gör det att batteriet fortsätter jobba. Då slits det ut snabbare.

Ladda inte helt fullt

Litiumbatterier, som finns i telefoner, mår inte bra av för mycket spänning. Dra ur laddaren innan batteriet når 100 procent!

Ladda ofta och lite

Många tror att det är skadligt för mobilen att laddas för ofta, men det stämmer inte. Det allra bästa är faktiskt att ladda ofta och lite i taget.

Håll telefonen sval

Värme är riktigt dåligt för ditt smartphone-batteri. Till exempel fodral kan göra telefonen onödigt varm är du laddar.

Bildkälla

Tipsen kommer från sajten Battery University.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

Juryn till Trumps rättegång utsedd

En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.

Insats under Trumpmål – tänt eld på sig själv

En person har tänt eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, bekräftar en talesperson för New York-polisen.

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.

Telenors svar på kundernas kritik: "Beklagar"

1 timme sedan
Telenor är en av Sveriges stora telekomjättar. I en video på Facebook marknadsför de en ny tjänst, som minst sagt får en del kunder att reagera. Nu bemöter de kritiken.

Kina skickar pandor till San Francisco

1 timme sedan
Kinas "pandadiplomati" fortsätter – nu blir San Francisco en i raden av amerikanska städer som tar emot pandor från landet.