Som de behöver för vissa funktioner.
Som de behöver för vissa funktioner. - Foto: TT

Här är Snapchats nya besked för ditt privatliv

De senaste villkoren för den populära tjänsten har skapat hysteri. Men populära Snapchat kommer nu med lugnande besked.


Snapchats senaste användarvillkor har blivit en stor snackis. Villkoren sades nämligen ge Snapchat en världsomfattande licens att använda dina bilder, lagra dem, visa dem, göra om dem och spela upp dem offentligt.

Något som användare världen runt reagerat starkt på. Men Snapchat kommer nu med ett uttalande för att lugna användarna.

"Snaps och chattmeddelanden du skickar till dina vänner är lika privata i dag som innan uppdateringen", skriver de enligt Techcrunch.

Snapchat menar att de inte lagrar privata meddelanden eller Snaps. De lovar också att inte dela med sig av innehållet till affärspartners eller annonsörer.

Enligt villkoren får de dock mycket kontroll över vissa saker, vilket de förklarar med att de behöver rättigheten till vissa funktioner.

"Vi behöver den licensen när det kommer till exempelvis Live Stories, där vi behöver kunna visa dem i hela världen, och även spela upp dem igen", skriver de enligt Techcrunch.

Den rättigheten behövs även för att kunna ta betalt för repriser av Snaps, och den har de haft i avtalet sedan starten.

Vill du följa Nyheter24 på Snapchat? Klart du vill! Scanna här:


/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kosttillskott återkallades – flera döda

Inte bara trevligt med påsk? "Då kan det vara värt sura miner"

Påskfirandet är dessvärre inte lika trevligt för alla. Att återse familj och släkt kan betyda olika saker för olika människor. Nyheter24 har pratat med en psykolog om hur man kan hantera oron inför påskfirandet.

Här är tio korta utbildningar – med månadslön på minst 44 000 kronor

Sugen på nytt jobb, men mindre sugen på en lång utbildning? Här är tio korta utbildningar som leder till jobb med snittlön på minst 44 600 kronor i månaden.

Pojke död – gick genom isen i Borlänge

En pojke i femårsåldern har avlidit efter att han i söndags gick genom isen på Tjärnasjön.

Huawei dubblerade sin vinst

1 timme sedan
Den kinesiska telekomjätten Huawei Technologies rapporterar att bolagets vinst mer än dubblerades förra året. Nettovinsten blev 2023 87 miljarder yuan, vilket motsvarar 12 miljarder dollar. Intäkterna ökade med tio procent.

Olycksfartygets kraft som en raketuppskjutning

1 timme sedan
Containerfartyget som orsakade brokollapsen i Baltimore närmade sig långsamt bron, visar filmklipp som har spritts på nätet. Men själva kraften vid kollisionen uppskattas ha motsvarat en raketuppskjutning.