- Foto: Youplay

Snart kan du gå runt i hela Sverige – i Minecraft

Danmark och Norge har redan släppt sina länder i Minecraft. Nu är det Sveriges tur. Och vår karta kommer förstås att bli bättre än deras.


Det är den 18 december som Lantmäteriet kommer att släppa en Sverige-karta i spelet Minecraft.

Minecraft-Sverige bygger på Lantmäteriets egna kartor och höjddata, vilket gör att det kommer att bli otroligt likt hur Sverige ser ut i verkligheten.

– Vi vill gärna få fler barn att använda kartor och spelbaserat lärande är ju på stark frammarsch, så vi tror att det här är ett bra sätt. Men det skapar även andra möjligheter i samhället genom Minecrafts potential, säger Peter Nyhlén, chef för Lantmäteriets tillhandahållande av kartor och geografisk information, i ett pressmeddelande.

Men kartan blir ganska stor. Ett block i spelet kommer att representera ungefär åtta meter i verkligheten, så för att förenkla spelupplevelsen finns det en tågräls du kan åka på genom landet.

Danmark och Norge har tidigare släppt kartor på länderna, men Sveriges kommer att vara ännu mer detaljerad, med bland annat vägar och järnvägar.

Vid årsskiftet kommer Lantmäteriet att sluta ta betalt för sina karttjänster, och detta är tänkt som en slags tidig julklapp till alla som spelar datorspel.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Coolt?
Tack för din röst!