iphone hörlursuttag star trek
1 av 3
Undrar om det stämmer angående nya generationens iPhone. - Foto: TT / GIPHY
en ny iphone
2 av 3
Än så länge är det bara rykten. - Foto: tt bild
en iphone av äldre modell
3 av 3
Men det kanske vore en fördel med trådlösa lurar eller? - Foto: TT NYHETSBYRÅN

Rykten: Så blir nya iPhone – saknar vanlig detalj

Enligt "pålitliga källor" till en japansk Apple-blogg kommer iPhone 7 att bli tunnare och sakna någonting vi alltid tagit för givet.


Enligt källor till den japanska elektronik- och Applerelaterade bloggen Macotakara planerar Apple att ta bort någonting vi alltid haft med oss sedan iPhone:s födelse. De planerar att ta bort den vanliga ljudkontakten i nästa generation av iPhone.

Det betyder att iPhone 6S kan bli den sista modellen med ljudkontakter. Det är om man ska tro på Macotakara som hävdar att "pålitliga källor" har berättat detta, rapporterar MacWorld.

Vad som i så fall händer med iPhone 7 är att istället för hörlurar som man ansluter via ljudkontakten så använder man sig istället av hörlurar via bluetooth eller lightning-kabeln. Rent hypotetiskt alltså. Om detta sker hoppas vi att Apple också producerar en adapter som man kan ansluta vanliga hörlurar till...

Fördelarna med att ta bort kontakten är för att frigöra utrymme i telefonen. Och att det blir då också lättare att göra iPhone vattentät. Eventuellt blir telefonen också tunnare eftersom det frigjorda utrymmet kan tas upp av batteriet. Än så länge är det bara rykten så vi väntar på pics, or it didn't happen. Men visst vore det en fördel att slippa fastna i dörrar eller liknande. Vad som än sker väntar vi med spänning på det faktiska resultatet.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!