Apple ska enligt uppgift just nu jobba på att ta fram en teknik som gör det möjligt att ladda både iPhone och iPad trådlöst.
1 av 3
Apple ska enligt uppgift just nu jobba på att ta fram en teknik som gör det möjligt att ladda både iPhone och iPad trådlöst. - Foto: AP/Scanpix
Tekniken handlar bland annat om att det ska gå att kunna ladda sin mobil från åtminstone en bit bort.
2 av 3
Tekniken handlar bland annat om att det ska gå att kunna ladda sin mobil från åtminstone en bit bort. - Foto: TT Nyhetsbyrån
Den nya laddningstekniken kan komma att släppas nästa år.
3 av 3
Den nya laddningstekniken kan komma att släppas nästa år. - Foto: Karly Domb Sadof / AP / SCANPIX

OMG! Den nya iPhone-laddaren kommer att förändra allt

Redan nästa år kan bökiga sladdar som är i vägen när du ska ladda din iPhone vara ett minne blott.


Apple ska enligt uppgift just nu jobba på att ta fram en teknik som gör det möjligt att ladda både iPhone och iPad trådlöst. Tekniken handlar om att det ska gå att kunna ladda sin mobil från åtminstone en bit bort, skriver Bloomberg.

De trådlösa laddningsalternativ som finns på marknaden i dag funkar så att de måste vara i direktkontakt med "laddningsmattan" för att laddningen ska funka.

Den nya laddningstekniken kan komma att släppas nästa år. I så fall missar Apple att få med nyheten i det väntade släppet av iPhone 7 i höst.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Här är hoten mot lägre ränta

Kraftigt ned i Japan

Det var i huvudsak nedåt, rejält i Japan, för ledande börsindex i Asien i fredagens förmiddagshandel.

Man dömd till sju års fängelse för barnvåldtäkt

En man från en kommun norr om Stockholm har av Norrtälje tingsrätt dömts till sju och ett halvt års fängelse för bland annat grov våldtäkt mot barn och barnpornografibrott.

Uppgifter: Israel ska ha attackerat mål i Iran

1 timme sedan
Projektiler från Israel ska ha träffat mål i Iran, uppger flera amerikanska medier med hänvisning till källor. Angreppets omfattning framgår inte.

Nu börjar världshistoriens största val

1 timme sedan
En tiondel av mänskligheten kan delta när världens största val nu inleds. Men frågan är vilka möjligheter indierna har vid urnorna. Det ses som givet att premiärminister Narendra Modi behåller makten. Människor är benägna att rösta bort demokrati om de får säkerhet i utbyte. Och det är så de uppfattar honom, säger Indienexperten Sten Widmalm.

Bank nekade gravid provanställning

1 timme sedan
En kvinna som sökte anställning i kundtjänsten till en bank nekades provanställning på grund av graviditet.