Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Därför får iPhone-ägare mejl från 70-talet

iPhone-användare får e-post från 1970-talet...eller?
1 av 2

iPhone-användare får e-post från 1970-talet...eller?

TT Bild/Twitter

Nja riktigt så är det inte.
2 av 2

Nja riktigt så är det inte.

Twitter

Nyheter | 09/03/2016 07:17

Mystiska e-postmeddelanden förvirrar iPhone-användare där ute.

Många iPhone-användare som har fått e-postmeddelanden som vare sig avsändare, ämnesrad, eller innehåll, skriver The Mirror. Dessutom är de daterade från år 1970, vilket är mycket märkligt i och med att det är över 40 år sedan.

Några iPhone-användare har vänt till sig till sociala medier för att ta reda på om dessa meddelanden är skadliga.

Som tur är så är de inte skadliga. Det är snarare ett slags programvarufel som inträffar när IPhone-användare kollar sina mejl i en tidzon som skiljer sig från deras vanliga.

The Mirror skriver att anledningen är att datorer läser av tider och datum enligt så kallad Unix-tid som är daterad den 1 januari 1970, vilket är lika med 0. Varje sekund sedan 1 januari år 1970 är en annan tidpunkt i Unix-tid.

Så när det står att en e-post är daterad den 1 januari 1970 betyder det att det varit en tidsbugg eller liknande som gjort att den egentliga tidsdateringen inte gått att läsas av – alltså telefonen tolkar det som att tidpunkten är lika med 0.

Och i USA har man samma problem men där skickas e-psoten från den 31 december år 1969, skriver The Mirror. Hur som var anledningen kanske inte så läskig som man kanske trodde från början.

Har du upplevt detta problem?