iPhone-användare får e-post från 1970-talet...eller?
iPhone-användare får e-post från 1970-talet...eller? - Foto: TT Bild/Twitter

Därför får iPhone-ägare mejl från 70-talet

Mystiska e-postmeddelanden förvirrar iPhone-användare där ute.


Många iPhone-användare som har fått e-postmeddelanden som vare sig avsändare, ämnesrad, eller innehåll, skriver The Mirror. Dessutom är de daterade från år 1970, vilket är mycket märkligt i och med att det är över 40 år sedan.

Några iPhone-användare har vänt till sig till sociala medier för att ta reda på om dessa meddelanden är skadliga.

Som tur är så är de inte skadliga. Det är snarare ett slags programvarufel som inträffar när IPhone-användare kollar sina mejl i en tidzon som skiljer sig från deras vanliga.

The Mirror skriver att anledningen är att datorer läser av tider och datum enligt så kallad Unix-tid som är daterad den 1 januari 1970, vilket är lika med 0. Varje sekund sedan 1 januari år 1970 är en annan tidpunkt i Unix-tid.

Så när det står att en e-post är daterad den 1 januari 1970 betyder det att det varit en tidsbugg eller liknande som gjort att den egentliga tidsdateringen inte gått att läsas av – alltså telefonen tolkar det som att tidpunkten är lika med 0.

Och i USA har man samma problem men där skickas e-psoten från den 31 december år 1969, skriver The Mirror. Hur som var anledningen kanske inte så läskig som man kanske trodde från början.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du upplevt detta problem?
Tack för din röst!
Senaste nytt

IS uppges ha dödat syriska soldater

Sverige återlämnar kranier till Finland

Karolinska institutet (KI) ska överlämna 82 kvarlevor av finländskt ursprung till Finland, har regeringen beslutat.

Netflix krossade förväntningarna

3 timmar sedan
Netflix krossade marknadens förväntningar under det första kvartalet, visar strömningsjättens delårsrapport.

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

3 timmar sedan
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

igår 22:08
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

igår 22:08
Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.