Den nya programuppdateringen kan ställa till de för folk som har äldre modeller av iPad och iPhone.
1 av 2
Den nya programuppdateringen kan ställa till de för folk som har äldre modeller av iPad och iPhone. - Foto: Faksimil/Youtube/Montage
Det gäller de som har en iPhone utan touch-id.
2 av 2
Det gäller de som har en iPhone utan touch-id. - Foto: Faksmil/Yotube

Varningen: Nya iOS-uppdateringen förstör gamla iPhones

Den nya programuppdateringen för iPhone och iPad kan göra så att personer med äldre modeller inte kan använda sina telefoner eller surfplattor.


Har du en gammal iPhone utan touch-id eller en iPad 2 bör du akta dig för att göra den nya programuppdateringen.

Personer som har iPad 2 har sagt att de efter uppdateringen förlorat kontakten med Apples server och inte kunnat använda sin surfplatta.

För personer som har en äldre modell av iPhone som inte har touch-id så har de inte kunnat slutföra uppdateringen då den kräver det lösenord som användes på mobiltelefonen första gången den startade, skriver Independent.

Lösenordet kan därför vara flera år gammalt eller vara skapat av den första ägaren till mobiltelefonen.

Apple har försökt att hitta lösningar på problemet, en ny version av iOS 9.3 ska finnas att ladda ner och hjälpa de som har iPad2, skriver Independent.

För de som fastnat i uppdateringen på sin iPhone har Apple gjort en egen sida för möjliga lösningar, de kan vara att exemplevis använda iTunes på en dator för att återställa lösenordet eller inaktivera låset.

/
/
iOS
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Höjd BNP-siffra från USA

Då är bästa tillfället att söka jobb: ”Konkurrensen minskar”

Att byta jobb kan vara en utmaning, särskilt om man vill byta karriär eller gör premiär på arbetsmarknaden. Men det finns en månad på året som det passar bäst att söka för den som vill maximera sina chanser att få ett nytt jobb.

Rekordmycket eventpengar till Bidens kampanj

Ett insamlingsevent för USA:s president Joe Biden har samlat ihop 25 miljoner dollar, motsvarande drygt 267 miljoner kronor. Det är den största insamlingen någonsin för ett politiskt evenemang, enligt Bidenkampanjen.

Wingefors om miljardförsäljningen: "En lättnad"

Embracer säljer en av sina finaste juveler när man gör sig av med Gearbox. Vd Lars Wingefors beskriver den amerikanska spelutvecklaren som "jätteduktig med väldigt fina varumärken". Men i slutändan så är vi en business och vi måste ta rationella beslut, säger han.

Åklagaren: Mänsklig påverkan bakom skredet

Det finns ingen naturlig orsak bakom jordskredet vid E6 i höstas, enligt åklagaren. Tre personer misstänks för brott, bland annat då stora mängder schaktmassa utan tillstånd flyttats till området. De här massorna har lagts på platsen där jordskredet sedermera igångsatts, säger åklagare Daniel Veivo Pettersson.

Mjölken blir dyrare – Arla höjer priset

Arla planerar att höja priserna på sina produkter den första april. Både mjölken och andra varor kommer bli dyrare.