Den nya programuppdateringen kan ställa till de för folk som har äldre modeller av iPad och iPhone.
1 av 2
Den nya programuppdateringen kan ställa till de för folk som har äldre modeller av iPad och iPhone. - Foto: Faksimil/Youtube/Montage
Det gäller de som har en iPhone utan touch-id.
2 av 2
Det gäller de som har en iPhone utan touch-id. - Foto: Faksmil/Yotube

Varningen: Nya iOS-uppdateringen förstör gamla iPhones

Den nya programuppdateringen för iPhone och iPad kan göra så att personer med äldre modeller inte kan använda sina telefoner eller surfplattor.


Har du en gammal iPhone utan touch-id eller en iPad 2 bör du akta dig för att göra den nya programuppdateringen.

Personer som har iPad 2 har sagt att de efter uppdateringen förlorat kontakten med Apples server och inte kunnat använda sin surfplatta.

För personer som har en äldre modell av iPhone som inte har touch-id så har de inte kunnat slutföra uppdateringen då den kräver det lösenord som användes på mobiltelefonen första gången den startade, skriver Independent.

Lösenordet kan därför vara flera år gammalt eller vara skapat av den första ägaren till mobiltelefonen.

Apple har försökt att hitta lösningar på problemet, en ny version av iOS 9.3 ska finnas att ladda ner och hjälpa de som har iPad2, skriver Independent.

För de som fastnat i uppdateringen på sin iPhone har Apple gjort en egen sida för möjliga lösningar, de kan vara att exemplevis använda iTunes på en dator för att återställa lösenordet eller inaktivera låset.

/
/
iOS
/
/
Senaste nytt

Livstids fängelse för mord och nio mordförsök

Tonårspojkar döms för knivmord

Den 23-årige Kalmarbon trodde att mötet skulle handla om en narkotikaaffär, men han blev knivmördad. Nu döms två tonårspojkar för mord respektive stämpling till mord.

Här är frågan Arla vägrar att svara på angående Bregott

Det var för ett par veckor sedan som Arla skickade ut ett gäng Bregott-paket till olika svenska kändisar. Men reaktionerna blev inte helt som tänkt.

Inflationen sjunker oväntat lite i eurozonen

Inflationen sjönk till 2,6 procent i eurozonen i februari, visar preliminära beräkningar presenterade av EU:s statistikbyrån Eurostat.

Arbetslösheten sjunker marginellt i eurozonen

Arbetslösheten i eurozonen sjönk till 6,4 procent i januari, enligt säsongsjusterade beräkningar gjorda av statistikbyrån Eurostat.

Fjällräv på rymmen har hittats påkörd

Fjällräven Mei som varit på rymmen från Skånes djurpark har hittats påkörd.