Äntligen! Enkla uppfinningen som räddar oss från smartphone-nacke

Vi har alla syndat och tittat neråt för mycket. Det här kommer göra underverk för våra nackar!


Det började som ett skämt, att folk stod med böjda nackar över sina teknikprylar och mest såg ut som gamar. Sen blev det plötsligt allvar, vi var många som började få ont i nacken efter en dag av smartphonestirrande.

Nu har företaget Medical Wearable Solutions kommit på en smart lösning på det. Just nu försöker man få in pengar via Kickstarter för att starta produktionen av EyeForcer.

Det hela är väldigt enkelt, du sätter på dig ett par bågar som känner av om du lutar huvudet för mycket. Bågarna är kopplade till din telefon och rätar du inte upp huvudet illa snabbt så dycker det upp en stor varningsruta på hela skärmen. Smart!

Främst riktar företaget sig till barn men i ärlighetens namn skulle de flesta nog behöva det här för att rädda nacken.

Här hittar du deras kampanj på Kickstarter.

Det finns hemska exempel på hur människor förstört nacken när de kollat Facebook lite väl ofta. Som den här 17-åriga tjejen. Sen finns ju det här problemet med "mobilfinger" och där verkar ingen ha klurat ut hur vi ska fixa till dem.

/
Ont
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Sex yrken med månadslön på över 40 000 – och liten konkurrens

Polisen rapporterar om trafikkontroll, Luleå

"Resultat efter två trafikkontroller.", skriver polisen på sin hemsida.

Lycksele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

1 timme sedan
"Resultat efter trafikkontroll på Burträskvägen, Tjärn.", skriver polisen på sin hemsida.

Ica-chefens avslöjande smygbild: "Händer flera gånger i veckan"

1 timme sedan
Att arbeta på Ica innebär att du dagligen möter kunder från landets alla hörn och kanter. Och ibland får bevittna saker du inte trodde att du skulle.

Invånare flyr strider vid gränsstad i Myanmar

1 timme sedan
Intensiva strider i en stad i östra Myanmar vid gränsen till Thailand har fått omkring 1 300 invånare att fly till grannlandet. Återupptagna eldstrider och flyganfall har brutit ut mellan de rebeller som intagit staden Myawaddy och militärjuntans armé.

Framgång i kampen mot fruktade bakterier

1 timme sedan
De skördar tusentals liv i Europa varje år. Multiresistenta bakterier är ett ökande hot – men nu har svenska forskare hittat en ny sorts antibiotika som visat sig lovande i djurstudier. Vi tror att det kan bli ett genombrott, säger professor Anders Karlén.