Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

​Med den här tatueringen kan du kontrollera din telefon

- 15/08/2016, 17:40
DuoSkins tatuering kan kontrollera telefonen.
1 av 3

DuoSkins tatuering kan kontrollera telefonen.

Faksimil MIT Media Lab

Så här ser tatueringarna ut.
2 av 3

Så här ser tatueringarna ut.

Faksimil MIT Media Lab

De kan bland annat styra en mobiltelefon.
3 av 3

De kan bland annat styra en mobiltelefon.

Faksimil MIT Media Lab

Ja det finns faktiskt ett sätt att ta tillbaka kontrollen över din telefon. Och den är snyggare än du tror.

Tycker du att digitaliseringen har gått för långt och känner dig kontrollerad av din telefon? Nu kan du faktiskt ta kontroll över den istället.

Studenter vid MIT Media Lab har tagit fram en tatuering kallad “DuoSkin” som kan sända data direkt från din hud till mobilen, något brittiska Metro har skrivit om.

DuoSkin är gjort av guldig bladmetall som är ett billigt, hudvänligt och robust material. DuoSkin-tatueringarna sätts direkt på huden och är känsliga för beröring.

Tatueringen kan användas till tre syften. Som en styrplatta eller kontroll till din musikspelare, eller varför inte fungera som en lysande tatuering? Den kan nämligen med hjälp av LED-lampor lysa utifrån kroppstemperatur och känslor. Det tredje användningsområdet är för att sända information till din telefon.


“DuoSkins enheter gör det möjligt för användare att kontrollera sina mobiler, visa information och lagra information på huden samtidigt som det är en personlig stil” säger MIT Media Labs i en video, enligt Metro.

Nyheter24 har tidigare skrivit om mannen som fick välja mellan sin fru och en tatuering och om varför vissa människor har samma fylletatuering.