Onsdag 22 Sep
Stockholm

Taxibilar utan förare finns nu på riktigt

Nej det är inget skämt. Taxin kör dig precis dit du vill, helt utan förare. Framtiden är här!

Kommentera (5)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Ok, det har varit väldigt mycket snack om förarlösa bilar, bilföretagen och teknikföretagen har kommit med nya bilar varje vecka. Men de flesta har trots allt varit prototyper och inget du kan köpa eller åka med i dag.

MEN nu är dagen F här, F som i förarlösa taxibilar! Nej, det är inget skämt, de första taxibilarna helt utan förare började rulla i går onsdag i Singapore. Bilen hittar själv fram via gps och ett avancerat system ser till att den inte kör på någonting längs vägen.

Du beställer bilen via en app, taxin kör fram till din plats och sen bär det iväg. Utan någon bakom ratten.

Det kanske låter läskigt men tänk på att det bara är drygt hundra år sedan folk tyckte tåg var något obehagligt och att det var läskigt att åka så där snabbt. Världen går framåt och snart kommer det här vara hur vanligt som helst.

En sak som taxiåkarna kommer missa är alla härliga chafförer, som den här killen Nyheter24 skrev om i februari. Han överraskade passagerarna med en fantastisk sång!

Frågan är hur paret som åkte taxi i Ryssland och hade sex samtidigt skulle tycka om att åka i en bil utan förare? Förmodligen skulle de bli glada.

Kommentera (5)
Kopiera länk
Dela