Spotifys vänding: Snart kan du tvingas betala för ny musik

- 31/08/2016, 07:28 -
Spotify funderar på att ta ifrån dig möjligheten att lyssna på ny musik...
1 av 3

Spotify funderar på att ta ifrån dig möjligheten att lyssna på ny musik...

Pixabay/TT

Om du är gratiskund.
2 av 3

Om du är gratiskund.

Pixabay

Det sägs vara för att få upp företagets börsnotering.
3 av 3

Det sägs vara för att få upp företagets börsnotering.

TT

Nu verkar det som att Spotifys grundare Daniel Ek kan tänka sig att ta i med hårdhandskarna mot gratislyssnarna.

Interna källor säger att Spotify blivit ängsliga för dåliga börsnoteringar efter påtryckningar från Wall Street. Detta gör nu att man funderar på att "låsa" ny musik så att enbart betalande kunder kommer kunna lyssna på den till en början, skriver New York Post.

Spotify uppger att de har över 100 miljoner aktiva användare, varav 39 miljoner är betalande. I nuläget är Spotify en tjänst som erbjuder all sin musik gratis, dock utan möjlighet att välja låt samt att det spelas upp reklam då och då.

Men nu verkar det alltså som att Spotifys grundare Daniel Ek kan tänka sig att ta i med hårdhandskarna mot gratislyssnarna. Anledningen ska vara att man vill säkra en bra börsnotering. Spotify har även rullande avtal med de största skivbolagen. En dyr historia som företaget nu vill skära ner på rejält kostnadsmässigt.

I dag beräknas 58 procent av alla Spotifys intäkter gå direkt ner i skivbolagens fickor. En andel företaget vill minska till under 50 procent för att göra sig mer attraktivt för investerare.

Så du som älskar att lyssna gratis på musik, sorry, det kan bli tufft för dig i fortsättningen när Spotify drar åt svångremmen ordentligt, skriver New York Post.

Nyheter24 har tidigare skrivit om att Adde från Paradise Hotel släppt en riktigt svängig sommarplåga.

Använder du gratisversionen av Spotify?