Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Läkare varnar för exploderande e-cigaretter: "Som att bli skjuten i ansiktet"

- 09/10/2016, 10:21 -
Flera incidenter har inträffat med e-cigaretter som exploderar.
1 av 3

Flera incidenter har inträffat med e-cigaretter som exploderar.

TT/Pixabay

E-cigaretternas batterier har exploderat och gjort att personer fått brännskador.
2 av 3

E-cigaretternas batterier har exploderat och gjort att personer fått brännskador.

TT

Nu kräver läkare att reglerna för import av e-ciggaretter skärps.
3 av 3

Nu kräver läkare att reglerna för import av e-ciggaretter skärps.

Pixabay

Läkare går ut med en varning för e-cigaretter efter att fem personer på kort tid skadats när deras cigaretter exploderat.

På kort tid har flera incidenter med e-cigaretter inträffat. Fem personer i Storbritannien ska ha fått brännskador efter att batteriet i deras e-cigaretter exploderat, uppger Metro UK.

En 25-årig man som spelade paintball fick brännskador på benet när e-cigaretten han hade i fickan exploderade. En fabriksarbetare fick liknande skador efter att samma sak hänt med hans e-cigarett, men han fick även brännskador på handen när han försökt släcka lågorna.

Nu väljer kirurgen Dai Nguyen på Morriston Hospital’s Welsh Centre for Burns and Plastic Surgery att gå ut med en varning för cigaretterna.

Tre av de fem incidenter som hittills rapporterats inträffade när personen haft sin e-cigarett i fickan, men för dem som hade cigaretten i munnen när den exploderade blev följderna katastrofala säger Nguyen.

– Det blir fruktansvärda skador, liknande de som uppstår om en blir skjuten i ansiktet med en pistol, säger han.

Enligt Nguyen handlar det främst om billiga importerade e-cigaretter. Han kräver nu att importreglerna för produkten blir högre, så att inga fler ska behöva gå samma öde till mötes.

Han uppmanar också personer som planerar att köpa en e-cigarett att inte välja den billigaste varianten, skriver Metro UK.

Nyheter24 har tidigare skrivit om en e-cigarett som låter dig spela Flappy Birds.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

Röker du e-cigaretter?