1 av 2
2 av 2

Här är superfunktionen på Apples nya Macbook Pro

Denna text är hämtad från bloggen Nya prylar.

Apple har nu uppgraderat sin Macbook Pro. Och det finns en ny supersmart funktion på skrivbordet.


Apple har nu uppgraderat sin Macbook Pro, alltså deras bärbara dator som är konstruerad för de som har högre krav. Men Macbook Pro är inte bara en dator, utan den finns i flera versioner. Tre nya lanserades i veckan.

De finns även de i olika versioner och kan skräddarsys efter ens behov. Priserna skiljer sig markant och börjar vid 17 000 kronor och fortsätter upp en bit över 30 000 kronor beroende på hur du vill ha din dator.

Den stora nyheten

Köper du en ny dator med Windows så får du förmodligen en med touchskärm. Så är inte fallet med Apple, istället har de kommit på något som heter “Touch Bar”. Det är som en lång bred touchskärm som ersätter översta raden på tangentbordet.

Här finns alla möjliga funktioner som att höja ljudet, byta flik i webbläsaren, lägg till emojis i meddelanden, listan kan göras lång. Vad som finns på touchbaren bestäms av vilken app du använder. Detta gör att den blir väldigt funktionell.

Utöver touchbaren finns nu även en fingeravtrycksläsare, så att du precis som i en telefon kan använda fingeravtrycket när du loggar in.

Inga vanliga USB-uttag

När den vanliga Macbooken lanserades hade Apple plockat bort allt förutom ett USB-C uttag och ett hörlursuttag. I Pro händer samma sak, bara att du får 4 stycken USB-C uttag, via dessa kan du koppla in en annan skärm och liknande om du köper adaptrar. Lite lustigt är också att du numera kommer behöva två par hörlurar, en för din iPhone 7, och en för datorn. Hur tänkte Apple här?

Värstingdatorn

Den absolut bästa Macbook Pro:n har ett startpris på 27 000 kronor. Här får du en extremt kraftfull dator med en touchbar, en 15-tumsskärm och komponenter som gör att datorn kommer hålla väldigt många år utan att bli omodern. Det som saknas är minnet. Minnet är bara på 256 GB vilket kan bli lite tunt om du lagrar mycket på datorn. Lösningen kostar ytterligare 4 500 kronor, då får du en Macbook Pro med 512 GB minne och även något starkare hårdvara.

Den vanliga datorn

Vill du ha en lite mindre dator finns en med 13-tumsskärm. Här får du lite sämre prestanda även om det för de flesta borde räcka och bli över. Precis som i den större modellen får du touchbar och touch-id inbyggt. Priset startar på 20 600 kronor och för en större hårddisk på 512 GB får du slanta upp 2 000 kronor till.

Den “fattiges” variant

17 000 kronor kan kännas mycket för en dator. Men det är faktiskt vad du får betala för den klenaste varianten av Macbook Pro. Här får man en 13-tumsskärm utan touchbar och med endast 2 USB-C portar. Prestandan kommer att bli sämre än för de dyrare modellerna men fortfarande är detta en riktigt snabb dator.

Vill du spara en slant finns fortfarande förra generationen kvar att köpa!

Detta är ett blogginlägg med länkar via vår partner Prisjakt.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vill du också få ut din röst?
Äger du en Apple-produkt?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

1 timme sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

1 timme sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

2 timmar sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

2 timmar sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.

Person skjuten under jakt

3 timmar sedan
En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.