Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
262
reaktioner idag

Uppgifter: iPhones nya uppdatering låter dig använda mobilen på bio

Är du en av de där personerna som bara måste kolla mobilen trots att du är på bio? Då kan den här uppdateringen vara perfekt för dig.

Snart kan det bli möjligt att sätta sin mobil i ett speciellt "bio-läge".

Det ryktas om att det ska komma ett sådant med den nya uppdateringen till iPhone.

Uppdateringen kommer heta iOS 10.3.

Det finns få saker som är störigare än när man är på bio men ens bio-granne inte kan låta bli att pilla på sin mobil, trots att man harklar sig och petar dem på foten.

Nu kan både du och din bio-granne dock andas ut och skatta er lycklig för det verkar som om Apple löst problemet, skriver Metro UK.

I den kommande uppdateringen iOS 10.3 ryktas det nu om att introducera en ny funktion kallad "bio-läge", lite som "flygplans-läget" som redan finns.

Det är Sonny Dickson, som tidigare läckt information om Apple, som skriver om nyheten i en tweet.

"Bio-läget" förutspås ha en popcorn-ikon och kommer gå att komma åt på samma sätt som "flygplans-läget". Apple patenterade ett bio-läge redan år 2012 så det är inte helt otänkbart att de nu tänker låta den patenten bära frukt.

Det är fortfarande oklart hur själva läget kommer fungera men det skulle kunna tänkas att det blir en extremt mörk skärm och att mobilen automatiskt sätts på ljuslöst läge eller drar ner på mängden notiser personen får, skriver Metro UK.

Nyheter24 har tidigare skrivit om hur du kan spara ner bilder från Instagram utan att ta en screenshot och Snapchats nya uppdatering som är allt vi någonsin drömt om.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Använder du mobilen på bio?

Mer:

Varningen: Stor säkerhetsmiss i bank-ID – alla uppmanas uppdatera direkt
iOS