Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Uppgifter: iPhone 8 kan ha något som gör den bättre än alla tidigare modeller

Nyheter | 21/02/2017 13:16

De flesta känner nog till vad det vanligaste, och jobbigaste, problemet med smartphones är…

Det största problemet med smartphones idag är ju som de flesta nog märkt deras batteritid. När man har ett nytt fräscht batteri så kan mobilen hålla sig i uppemot ett dygn, men bara några månader senare så klarar man sig knappt igenom en halv dag om man använder den normalt.

Men nu verkar det som att Apple kommer ta i med hårdhandskarna för att lösa det här problemet, i alla fall om man ska tro (den nästan alltid tillförlitliga) Apple-analytikern Ming-Chi Kuo, det skriver BT.

Enligt Kuo så kommer företaget att satsa på att förbättra batteriet i iPhone 8, eller iPhone X som det också ryktas att den kan komma att heta. iPhone 8 förväntas ha ungefär samma storlek som iPhone 7, men med ny teknologi skulle batteriet kunna vara mycket mindre – men Kuo tror att batteriet kan i iPhone 8 kan bli stort som ett i iPhone 7 Plus, som ju är 5,5 tum. Det kommer i så fall kunna hålla riktigt länge!

Så iPhone 8 förväntas alltså bli mindre än iPhone 7 Plus men ändå ha samma batterikapacitet, något som kan vara avgörande för batteritiden. Det som drar mest ström i en smartphone är nämligen skärmen, så desto mindre skärm, desto mindre ström drar telefonen, skriver Kou rapporterar BT.

Nyheter24 har tidigare skrivit om hur nya iPhone 8 kan komma att se ut och Caitlin som laddade sin mobil över natten vilket slutade i katastrof.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har din mobil dåligt batteri?