Det här händer med ditt Snapchat-konto – om du plötsligt dör

- 25/03/2017, 11:23 -

Ditt Snapchat-konto dör inte med dig. Det här händer med appen när du försvinner.

Det är inte kul att tänka på men vi alla ska en dag dö. Det som inte går i graven med oss är dock våra sociala medier.

Du kanske till och med undrat vad som händer med kontona när du somnat in? Sajten Nolo, som hjälper privatpersoner med juridik, har skrivit om vad som gäller för Snapchat-konton.

Snap har ingen allmän policy för vad som händer när en användare avlider, men Nolo menar att kontot antagligen raderas någon gång, så småningom... Men kontot kommer garanterat att ligga kvar under en tidsperiod.

Radera

Om du vill vara säker på att kontot försvinner måste du faktiskt förberett för det. Antingen genom att själv ta bort det innan du dör – eller lämna dina inloggningsuppgifter till någon du litar på.

Ge bort kontot

Om du hellre vill att någon får ditt konto gäller ungefär samma sak. Du behöver vara tydlig med att göra någon slags överlämning till personen som ska få ansvar för din Snap när du somnat in.

Sannolikheten är liten att dina vänner eller din familj får tillgång till kontot av Snapchat. Antagligen lämnar de inte ut sådan information.

Osäkert

Eftersom Snapchat inte har några officiella riktlinjer är det dock inte 100 procent säkert vad som händer med ditt konto när du gått bort om du inte lämnat över det till någon. Men enligt Nolo är det absolut mest troliga att det stängs ner när Snapchat fått bekräftat att du inte längre lever.

Läs om Snapchats nya obegripliga uppdatering eller kolla här för 6 av de elakaste snapsen någonsin.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler spännande nyheter.

Bryr du dig om vad som händer med dina sociala medier när du dött?