- Foto: TT Bild

Det här händer med ditt Snapchat-konto – om du plötsligt dör

Ditt Snapchat-konto dör inte med dig. Det här händer med appen när du försvinner.


Det är inte kul att tänka på men vi alla ska en dag dö. Det som inte går i graven med oss är dock våra sociala medier.

Du kanske till och med undrat vad som händer med kontona när du somnat in? Sajten Nolo, som hjälper privatpersoner med juridik, har skrivit om vad som gäller för Snapchat-konton.

Snap har ingen allmän policy för vad som händer när en användare avlider, men Nolo menar att kontot antagligen raderas någon gång, så småningom... Men kontot kommer garanterat att ligga kvar under en tidsperiod.

Radera

Om du vill vara säker på att kontot försvinner måste du faktiskt förberett för det. Antingen genom att själv ta bort det innan du dör – eller lämna dina inloggningsuppgifter till någon du litar på.

Ge bort kontot

Om du hellre vill att någon får ditt konto gäller ungefär samma sak. Du behöver vara tydlig med att göra någon slags överlämning till personen som ska få ansvar för din Snap när du somnat in.

Sannolikheten är liten att dina vänner eller din familj får tillgång till kontot av Snapchat. Antagligen lämnar de inte ut sådan information.

Osäkert

Eftersom Snapchat inte har några officiella riktlinjer är det dock inte 100 procent säkert vad som händer med ditt konto när du gått bort om du inte lämnat över det till någon. Men enligt Nolo är det absolut mest troliga att det stängs ner när Snapchat fått bekräftat att du inte längre lever.

Läs om Snapchats nya obegripliga uppdatering eller kolla här för 6 av de elakaste snapsen någonsin.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler spännande nyheter.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Bryr du dig om vad som händer med dina sociala medier när du dött?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Misstänkt grovt brott i Södertälje

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

2 timmar sedan
Det var hackare i Nordkorea som slog till mot Systembolagets logistik i Sverige i måndags. Genom att ta stora delar av logistikbolaget Skanlogs data gisslan i en så kallad ransomware-attack lyckades hackarna slå ut tre stora lagerlokaler i Stockholm och Eskilstuna. Det rapporterar Dagens Industri på tisdagskvällen.

Tesla levde inte upp till förväntningarna

3 timmar sedan
Tesla levde inte upp till marknadens förväntningar under det första kvartalet. Omsättningen sjönk med 9 procent jämfört med samma period förra året.

Teknikjättarna ledde uppgång på Wall Street

3 timmar sedan
De sju teknikjättarna ledde uppgången på USA-börserna på tisdagen. Svenska Spotify rusade efter en stark delårsrapport.

Tjäna 33 000 kronor i månaden bara på fonder – så gör du

3 timmar sedan
Det kommer ta ett tag, men när du väl sparat tillräckligt mycket pengar kommer du faktiskt kunna bli det som kallas för ekonomiskt oberoende. Knepet är inte några snabba cash. Istället handlar det om långsiktigt, tålmodigt sparande i indexfonder fram till pensionen. Så här går det till och så här lång tid tar det, enligt experten.

Lång väntan på bostad – kommun får miljonbot

igår 21:30
En kvinna i behov av särskild bostad enligt LSS fick vänta nästan två år innan hon fick ett boende. Det berodde enligt Luleå kommun på platsbrist, något förvaltningsrätten inte ser som en acceptabel orsak.